fbpx

biztonság

KONYHA ÉS KERT

Tojások

Az élelmiszerek nyomon követése miatt a tojások héján fel kell tüntetni a termelői kódot, valamint a nyilvántartási számot. A számsor első része a tojást tojó tyúk tartási körülményeire utal: • 0: ökológiai tartás; • 1: szabadtartás • 2: alternatív tartás • 3: ketreces tartási rendszer   Ezután a tojás származási helyének ország kódja (HU –magyar), […]

KONYHA ÉS KERT

Kiváló Minőségű Sertéshús

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy garantálja ezentúl, hogy az ezzel a jelzéssel ellátott sertéshúsok és sertéshús készítmények megbízható, felelős magyar gazdaságból származnak, előállításukat rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés kísérte, útjuk pedig az élőállattól a vásárlásig nyomon követhető.   A KMS védjegy segíti a fogyasztókat abban, hogy átlagon felüli minőségű, hazai terméket választhassanak.    A […]

KONYHA ÉS KERT

Magyar Termék Kft. – magyar termék

2012 óta egységes koncepció, állami szabályozás áll a mögött, hogy egy terméket milyen feltételek között lehet magyar terméknek nevezni. Az egységesítő rendelkezésre azért volt szükség, mert a piacon megtalálható több mint 10 féle embléma, és számtalan önkéntes jelölés mögött nagyon különböző tartalmak, koncepciók álltak, attól függően, hogy a gyártók forgalmazók mely szempontokat találtak elsődleges fontosságúnak. […]

KONYHA ÉS KERT

MagyarTermék Kft. – hazai termék

  2012 óta egységes koncepció, állami szabályozás áll a mögött, hogy egy terméket milyen feltételek között lehet magyar terméknek nevezni. Az egységesítő rendelkezésre azért volt szükség, mert a piacon megtalálható több mint 10 féle embléma, és számtalan önkéntes jelölés mögött nagyon különböző tartalmak, koncepciók álltak, attól függően, hogy a gyártók forgalmazók mely szempontokat találtak elsődleges […]

KONYHA ÉS KERT

Magyar Termék Kft. – hazai feldolgozású termék

2012 óta egységes koncepció, állami szabályozás áll a mögött, hogy egy terméket milyen feltételek között lehet magyar terméknek nevezni. Az egységesítő rendelkezésre azért volt szükség, mert a piacon megtalálható több mint 10 féle embléma, és számtalan önkéntes jelölés mögött nagyon különböző tartalmak, koncepciók álltak, attól függően, hogy a gyártók forgalmazók mely szempontokat találtak elsődleges fontosságúnak. […]

Zöld Otthon mindenkinek

GOTS – Organic

Az utóbbi időben egyre több ruházati és lakástextília gyártó rukkol elő biopamut kollekciójával. Sajnos a legtöbb esetben ez inkább a „zöldre festés” jelensége, a vásárlók megtévesztésére irányul. Sokszor ugyan maga az alapanyag, a gyapot valóban bio, organikus, de a feldolgozási folyamat során többször kezelik vegyszerekkel, klóros fehérítőkkel, a gyárakban kizsákmányolt gyerekek dolgoznak, a szennyvizet kezeletlenül […]

SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG

daab

Kapcsolódó linkek http://www.daab.de Hasonló címkék BDIH

BABA-MAMA, DIVAT, KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek

ÖKO-TEST

A magyar polcokon egyre több a német Öko-test magazin emblémájával ellátott termék. Az Öko-test egy német nyelvű vásárlói magazin, amely 1985 óta foglalkozik különböző termékek egészségi és környezeti szempontú tesztelésével. A jelölés csupán azt jelzi, hogy a magazin tesztjén jól (gut) vagy nagyon jól (sehr gut) szerepelt-e a termék. A lap a tesztek kritériumait a […]

FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek

Egészségi veszély (GHS07)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak, CLP piktogramnak, teljes nevén: Egészségi veszély / Veszélyes az ózonrétegre. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró […]

FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek

Akut toxicitás (GHSO6)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak, teljes elnevezésén: akut toxicitású vegyi anyag. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban megbatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan […]

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok