fbpx

biztonság

KONYHA-KERT

GOTS – Made with organic

Az utóbbi időben egyre több ruházati és lakástextília gyártó rukkol elő biopamut kollekciójával. Sajnos a legtöbb esetben ez inkább a „zöldre festés” jelensége, a vásárlók megtévesztésére irányul. Sokszor ugyan maga az alapanyag, a gyapot valóban bio, organikus, de a feldolgozási folyamat során többször kezelik vegyszerekkel, klóros fehérítőkkel, a gyárakban kizsákmányolt gyerekek dolgoznak, a szennyvizet kezeletlenül […]

Maró hatású (GHS05)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak, CLP piktogrammok. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan veszélyes az egészségre Egészségi […]

Nyomás alatt lévő gáz (GSH04)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan veszélyes az egészségre Egészségi veszély / […]

KONYHA-KERT

Oxidáló (GHS03)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan veszélyes az egészségre Egészségi veszély / […]

KONYHA-KERT

Tűzveszélyes (GHS02)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan veszélyes az egészségre Egészségi veszély / […]

KONYHA-KERT

Robbanásveszélyes (GHS01)

A jelölés egyike a 9 veszélyszimbólumnak. A vegyi anyagokat és vegyi anyag keverékeket (termékeket) gyártók és importálók kötelesek besorolni az uniós jogszabályokban meghatározott osztályok valamelyikébe. A vegyi anyagok minősítésével kapcsolatos rendelkezések az alábbi veszélyességi osztályokat határozzák meg: Robbanásveszélyes Tűzveszélyes Oxidáló Nyomás alatt lévő gáz Maró hatású Akut toxicitás Súlyosan veszélyes az egészségre Egészségi veszély / […]

KONYHA-KERT

Oltalom alatt álló eredetmegjelölés

Az olyan különleges minőséggel, jelleggel bíró élelmiszerfajták, amelyek készítésének, feldolgozásának lépései, kiemelkedő tulajdonságai egy adott földrajzi helyhez kötődnek, bejegyzéssel elnyerhetik az unió „oltalom alatt álló eredetmegjelölést”(OEM) és minősítését. A bejegyzési kérelmet az európai tagállam illetékes nemzeti hatóságához kell benyújtani. Ha a kérelmet elfogadhatónak tartják, akkor elküldik az Európai Bizottságnak jóváhagyásra. A bejegyzési eljárás nyilvános, azzal […]

DIVAT

Naturtextil IVN Zertifiziert Best

Kapcsolódó linkek http://www.naturtextil.de/verbraucher/qualitaetszeichen/best.html Hasonló címkék OEKO-TEX® Standard 100plus

KONYHA-KERT

Kézműves, kézmíves

Kézműves/kézmíves élelmiszernek nevezhető az az egyedi jelleggel bíró termék, amelynek előállítása során a különös gondosság, a „mívesség”, a kézzel végzett és a szaktudás által irányított munkafolyamat dominál. Kézműves terméket elsősorban kézi technológiával állítanak elő. Egyes munkafolyamatok gépesíthetők, azonban az előállításnak a közvetlen emberi irányításon és a kézi munkavégzésen, emberi erőfeszítésen, tapasztalaton kell alapulnia.   A […]

KONYHA-KERT

Ionizáló sugárral kezelt élelmiszer

Itthon, ahogy az Európai Unió többi országában is valamennyi besugárzott élelmiszert, illetve valamennyi összetett élelmiszer besugárzott élelmiszer-összetevőjét „besugárzott” vagy „ionizáló sugárzással kezelt” feliratú címkével kell ellátni, hogy a vásárló szabadon eldönthesse, kíván-e ilyen élelmiszert vásárolni, vagy nem.   Magyarországon az ionizáló sugárzással tartósított élelmiszerekre vonatkozó szabályokat a Magyar Élelmiszerkönyv tartalmazza. Ez tartalmazza az itthon ilyen […]

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok