fbpx

Külföldi partnereink

Nemzetközi konferenciákon, nemzetközi projektekben való rendszeres részvételünknek és tagjaink, munkatársaink munkatapasztalatainak köszönhetően egyesületünk kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Több, a miénkhez hasonló célú nemzetközi szervezettel, kezdeményezéssel tartjuk a kapcsolatot.

TAGJAI VAGYUNK AZ ALÁBBI NEMZETKÖZI SZERVEZETEKNEK:

Consumers International (CI): A CI a világ legnagyobb és legbefolyásosabb fogyasztóvédelmi szervezete: több mint 250 tagszervezete van 115 országban. A szervezet és tagjai egy méltányosabb társadalom elérésére törekednek és olyan közpolitikák megvalósulásáért dolgoznak, amelyek tiszteletben tartják – különösen a hátrányos helyzetű és szegény – fogyasztók érdekeit. A TVE a CI társult tagja.

Északi Fenntarthatósági Hálózat (ANPED): Az 1991-ben alakult ANPED a világ gazdag – a „fejlett”-„fejlődő” dichotómiával szinonim szóhasználatban a globális „dél” ellentéteként értett – „északi” országok a fenntartható fejlődésért tevékenykedő, a kormányzati szektoron kívüli szervezeteinek (NGO-k) szövetsége. A szövetség a kapacitásfejlesztés, az információ, a tudás és a készségek megosztása révén elősegíti a civil társadalom tájékozott és hatékony demokratikus részvételét helyi, országos, regionális és nemzetközi döntéshozatali folyamatokban a fenntartható fejlődést, az ezzel kapcsolatos politikákat és folyamatokat illetően.

Transzatlanti Fogyasztói Párbeszéd (TACD): Egyesült Államok-béli és európai fogyasztói szervezetek fóruma, amely közös fogyasztáspolitikai javaslatokat fejleszt ki az USA kormánya és az EU számára, elősegítendő a fogyasztók érdekeinek érvényesülését az EU és az USA politikájában.

Global Action Plan (GAP)

A svéd kormány által vezetett Sustainable Lifestyle Task Force (Fenntartható Életmód Munkacsoport)

Consumer Citizenship Network

European School of Consumers

UNEP youthXchange network

Urban-Rural Network: Generating new forms of Exchange between CItizens (URGENCI): A hálózat célja, hogy az állampolgárokat, kistermelőket, vásárlókat, aktivistákat és felelős politikai döntéshozókat globális szinten fogja össze a temelőket és fogyasztókat összekötő helyi szolidáris kapcsolatok alternatív gazdálkodási gyakorlatának megvalósításának érdekében. Az együttműködés keretében a TVE információs eszközeivel népszerűsíti a közvetlen értékesítés és a közösség által támogatott mezőgazdaság formáit Magyarországon, valamint biztosítja a különböző hálózatok közötti információáramlást.

Kezdeményezője és alapító tagja vagyunk a Közép-Európai Fenntartható Fogyasztás Hálózatnak
2003 óta folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a környező országokban a miénkhez hasonló céllal működő szervezetekkel.
Célunk, hogy megismerjük egymás tevékenységét, átadjuk egymásnak a tevékenységeink során elsajátított legjobb gyakorlatokat, a közös együttműködések során fejlődjön a szervezetek működési kapacitása.
2004-ben több, a régióban működő szervezettel egyeztettünk, 2005 januárjában tervező megbeszélést tartottunk nemzetközi szakértők bevonásával, amelynek célja az új hálózat létrehozási folyamatának felépítése, a lehetséges buktatók azonosítása, a folyamat szakmai facilitálásában résztvevő személyek azonosítása volt.
2005 júniusában megtartottuk a Közép- és Kelet-európai Fenntartható Fogyasztás Hálózat alakuló konferenciáját. A konferencián 30 fő vett részt 24 szervezet és 16 ország képviseletében.

 

TOVÁBBI PARTNEREINK:

ENSZ Környezetvédelmi Szervezete, UNEP

Ethical Consumers Research Association (Nagy-Britannia)

Verbraucher Initiative (Németország)

WorldWatch Institute (USA)

Consumentenbond (Hollandia)

Sustainable Europe Research Institute, SERI (Németország)

Canadian Youth Alliance (Kanada)

Green Map Systems (USA) – a nemzetközi zöld térkép hálózat New York-i központú koordinátora

a 4Bs’Hive projekt résztvevő szervezetei

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás