fbpx

Közösségi mezőgazdálkodás

Egyre jobban erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és tudatos vásárlóik alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást. A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak.  

A közösségi gazdaságok a gyakorlatba ültetik át a fenntartható élelmiszerfogyasztás alapelveit. Mivel környezetkímélő technológiát alkalmaznak, a tudatos vásárlók, fogyasztók jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszerhez jutnak. A helyi élelmiszerellátó rendszerek egyúttal támogatják a helyi kisközösségek kialakulását, erősítik a kis gazdaságokat, és segítik a vidéki térség fennmaradását.

A közösségi gazdaságok friss, 2020-as listáját itt láthatjátok.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

          

KÉPZÉSI ANYAGOK

           

TOVÁBBI INFOMÁCIÓK

           

A TVE közösségi mezőgazdálkodás programját, illetve annak elemeit különböző alapok támogatták a különböző programfejlesztési szakaszokban:

       
A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatósága támogatásával valósul meg.
A projektet az Európai Bizottság támogatta. Az oldalon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
     
A Be part of CSA! projektet az Európai Bizottság támogatta. Az oldalon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
A Solid Base projektet az Európai Bizottság támogatta. Az oldalon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.