fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kozmetikázott Avon reklámok

20 millió forint versenyfelügyeleti bírsággal sújtotta a GVH jogsértő magatartásáért az AVON-t. A cég egyes termékeinek hatékonyságával kapcsolatban tett közzé a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatásokat közzé.

Az AVON 2006. első félévében kiadott katalógusaiban olyan állításokat tett közzé egyes termékeinek hatékonyságára vonatkozóan, amelyek a magyar fogyasztók esetében nem állják meg a helyüket. „A tájékoztatások tartalmának meghatározása során az AVON figyelmen kívül hagyta azt a körülményt, hogy egyes országok, illetőleg földrajzi területek között eltérés van a bőrtípus vonatkozásában. A hazai fogyasztók számára tehát más földrajzi területen, más klimatikus viszonyok között, más páratartalomban élő, más étkezési szokásokkal bíró népesség körében elvégzett vizsgálatok eredményei nem adnak a valóságnak megfelelő tájékoztatást az adott termék hatékonyságáról” – indokolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntését.

A versenyhatóság emellett szintén kifogásolta azokat a kijelentéseket, amelyek hosszabb ideig tartó hatást sejtettek, ami szintén nem felel meg a valóságnak. A GVH továbbá megtiltotta a „lézer pontosságával” és „a bőrfiatalító” kifejezések reklámokban és a termékek elnevezésében való használatát, mivel ezek is alkalmasak a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására.

A GVH enyhítő körülménynek vette, hogy az AVON lehetőséget ad a termékekkel elégedetlen fogyasztók számára a készítmény visszaadására, illetőleg késznek mutatkozott a kifogásolt tájékoztatások tartalmának megváltoztatására.

 

Forrás: Gazdasági Versenyhivatal

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás