Így készíts otthon kovászmagot és ősgabonából kenyeret!
Cseperkáló József, a soroksári Panelpék és az egri Egy falat kenyér pékmestere egyike azoknak, akik minőségi, ősgabonából készült kenyeret árulnak. Ám a tudását nem őrizgeti titokban, most két receptet is hoztunk tőle, amelyben megosztja, hogyan készíti a kovászmagot és süt alakor felhasználásával ősgabonás kenyeret.
A Tudatos Vásárlóknál azon dolgozunk, hogy a szervezetedben és a környezetedben is kevesebb kockázatos vegyi anyag legyen. Neked annyi a dolgod, hogy a mindennapi vásárlásaiddal jó döntéseket hozz, és aláírásoddal, véleményeddel, figyelmeddel és a teheted, pénzbeli támogatásoddal járulj hozzá a közös sikerhez.
Cseperkáló József sem az ősgabonás kovászos kenyerekkel kezdte a pékmesterséget, ha kíváncsi vagy, hogyan jutott el az ács-állványozáson, villanyszerelésen és ügynökösködésen keresztül végül a kézműves kenyerekig, katt ide!
Itt pedig megnézheted a videónkat a Közös Termés Ünnepén tartott ősgabonás workshopjáról.
Ha szívesen olvasnál még a témában, akkor kattints ide Tóth Istvánnal készített interjúnkért, aki amellett, hogy agrármérnök, molnár és pék is.
Felhasznált fotók: Panelpék/Egy falat kenyér
A projekt az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja támogatja, a 101000383 számú támogatási szerződés alatt. A projektet a francia Nemzeti Mezőgazdasági, Élelmezési és Környezetvédelmi Kutatóintézet, az INRAE koordinálja.