fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Környezetvédelmi tanulmányi verseny az interneten

| Tudatos Vásárló

A Nemzeti Tankönyvkiadó és a National Geographic Kids környezetvédelmi tanulmányi versenyt hirdetett 8-12 éves gyerekek – 3., 4., 5. és 6. osztályos tanulók számára.

A szervezők az értékes nyereményekért folyó vetélkedővel azt szeretnék elérni, hogy a diákok az alapvető környezetvédelmi területek megismerésén, és az alapvető tudásanyag elsajátításán keresztül megértsék: egyénileg és társadalmilag felelősek vagyunk a Bolygó védelméért. A játék végére a diákok – ideális esetben – gondolkodásmódjában és cselekedeteiben is kiemelkedő szerephez jut a környezetvédelem. A vetélkedőnek nem célja iskolarendszerű tudás elsajátítása, inkább a gyerekekből álló csapatok aktivizálása, megmozgatása olyan feladatokkal, melyekkel tevékenyen részt vesznek a közvetlen környezetük védelmében.

A 2008/2009-es iskolai tanév folyamán, 2008 októbere és 2009 áprilisa között megrendezésre kerülő vetélkedőre 2008. június 15-ig lehet jelentkezni hatfős csapatokban, 1-1 koordináló pedagógus vezetésével. A vetélkedőben az általános iskola 3., 4., 5. és 6. osztályos tanulói vehetnek részt, iskolánként egy csapat nevezhet. A csapatok összetétele is szabott: legalább 1-1 főnek szerepelnie kell bennük a 3-4. évfolyamból, és legfeljebb 2-2 fő vehet részt bennük az 5-6. évfolyamból.

A csapatoknak havonta egy-egy környezetvédelemmel kapcsolatos feladatot (projektet) kell megoldaniuk meg, s erről megadott struktúrában beszámolniuk. A csapatok teljesítményét értékelő tanárokból összeállított zsűri tagja Victor András is, a környezeti nevelés egyik legnevesebb hazai szakértője.

Regisztráció és további részletek a www.zoldkids.hu weboldalon>>>

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok