fbpx

| Tudatos Vásárló

Környezetvédelmi tanulmányi verseny az interneten

A Nemzeti Tankönyvkiadó és a National Geographic Kids környezetvédelmi tanulmányi versenyt hirdetett 8-12 éves gyerekek – 3., 4., 5. és 6. osztályos tanulók számára.

A szervezők az értékes nyereményekért folyó vetélkedővel azt szeretnék elérni, hogy a diákok az alapvető környezetvédelmi területek megismerésén, és az alapvető tudásanyag elsajátításán keresztül megértsék: egyénileg és társadalmilag felelősek vagyunk a Bolygó védelméért. A játék végére a diákok – ideális esetben – gondolkodásmódjában és cselekedeteiben is kiemelkedő szerephez jut a környezetvédelem. A vetélkedőnek nem célja iskolarendszerű tudás elsajátítása, inkább a gyerekekből álló csapatok aktivizálása, megmozgatása olyan feladatokkal, melyekkel tevékenyen részt vesznek a közvetlen környezetük védelmében.

A 2008/2009-es iskolai tanév folyamán, 2008 októbere és 2009 áprilisa között megrendezésre kerülő vetélkedőre 2008. június 15-ig lehet jelentkezni hatfős csapatokban, 1-1 koordináló pedagógus vezetésével. A vetélkedőben az általános iskola 3., 4., 5. és 6. osztályos tanulói vehetnek részt, iskolánként egy csapat nevezhet. A csapatok összetétele is szabott: legalább 1-1 főnek szerepelnie kell bennük a 3-4. évfolyamból, és legfeljebb 2-2 fő vehet részt bennük az 5-6. évfolyamból.

A csapatoknak havonta egy-egy környezetvédelemmel kapcsolatos feladatot (projektet) kell megoldaniuk meg, s erről megadott struktúrában beszámolniuk. A csapatok teljesítményét értékelő tanárokból összeállított zsűri tagja Victor András is, a környezeti nevelés egyik legnevesebb hazai szakértője.

Regisztráció és további részletek a www.zoldkids.hu weboldalon>>>

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás