fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Környezettudatos kiállítás és akciók a MEDIAWAVE Fesztiválon

| TudatosVásárló

A 21. század népi, művészeti remekművei online és a fesztiválon.

A MEDIAWAVE Fesztivál által meghirdetett „ÚJRAHASZNOSÍTÁS” pályázatra közel 200 pályamű érkezett 70 alkotótól, alkotócsoporttól.

A legizgalmasabb alkotások a 21. század népi, iparos vagy művészeti “re-likviái” (azaz remekművei), amelyeket a környezettudatos gondolkozás szellemiségében nem egy növekedésmámorban felnövekvő “új generáció”, hanem egy “re-generáció” (azaz újrahasznosítás szellemiségében növekedő nemzedék) készített.

Az alkotásokat itt lehet megtekinteni.

A MEDIAWAVE facebook játékot is indított. Április 20-ig lehet lájkolni az alkotásokat plusz nyereményekért.

A szervezők reményei szerint a legjobbnak ítélt alkotások többségét be lehet mutatni kiállítás formájában a fesztivál ideje alatt, valamint koncentrált formában a Monostori Erődben, Komáromban, április 29-én mini-konferencia és kiállításnyitó keretében még hatékonyabban tudják a közönség elé tárni.

Csere-bere

A MEDIAWAVE nemcsak ezzel a pályázattal és kiállítással kíván az ökoszemléletnek és a fenntarthatóbb fejlődésnek adózni, hanem a rendezvény alapvető jellegét meghatározó Csere-bere akcióval is.

Ennek alkalmával a különféle – elsősorban kézműves jelleggel rendelkező, pl. nagymama lekvárja, házikolbász, szalonna, bor stb. – termékek adása-kapása egyrészt a közösségépítés alapjául, másrészt a Fesztivál, illetve annak előadói, művészei által nyújtott szolgáltatások ellenértékéül fog szolgálni.

A Fesztivál szeretne újra emlékeztetni arra a már-már feledésbe merült előadó és közönség közti viszonyra, amely a materiális társadalomban gyengülő félben van. A szervezők ezért minden koncerten és előadáson elhelyeznek egy MEDIAWAVE ajándékkosarat, amelyben a látogatók elhelyezhetik a magukkal hozott házi termékeket a színpadról kapott érték, élmény megbecsüléseként.

A MEDIAWAVE Fesztivál helyszínéül a Monostori Erőd szolgál 2012. április 26. és 30. között, a részletes program itt.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok