fbpx

| TudatosVásárló

Környezettudatos kiállítás és akciók a MEDIAWAVE Fesztiválon

A 21. század népi, művészeti remekművei online és a fesztiválon.

A MEDIAWAVE Fesztivál által meghirdetett „ÚJRAHASZNOSÍTÁS” pályázatra közel 200 pályamű érkezett 70 alkotótól, alkotócsoporttól.

A legizgalmasabb alkotások a 21. század népi, iparos vagy művészeti “re-likviái” (azaz remekművei), amelyeket a környezettudatos gondolkozás szellemiségében nem egy növekedésmámorban felnövekvő “új generáció”, hanem egy “re-generáció” (azaz újrahasznosítás szellemiségében növekedő nemzedék) készített.

Az alkotásokat itt lehet megtekinteni.

A MEDIAWAVE facebook játékot is indított. Április 20-ig lehet lájkolni az alkotásokat plusz nyereményekért.

A szervezők reményei szerint a legjobbnak ítélt alkotások többségét be lehet mutatni kiállítás formájában a fesztivál ideje alatt, valamint koncentrált formában a Monostori Erődben, Komáromban, április 29-én mini-konferencia és kiállításnyitó keretében még hatékonyabban tudják a közönség elé tárni.

Csere-bere

A MEDIAWAVE nemcsak ezzel a pályázattal és kiállítással kíván az ökoszemléletnek és a fenntarthatóbb fejlődésnek adózni, hanem a rendezvény alapvető jellegét meghatározó Csere-bere akcióval is.

Ennek alkalmával a különféle – elsősorban kézműves jelleggel rendelkező, pl. nagymama lekvárja, házikolbász, szalonna, bor stb. – termékek adása-kapása egyrészt a közösségépítés alapjául, másrészt a Fesztivál, illetve annak előadói, művészei által nyújtott szolgáltatások ellenértékéül fog szolgálni.

A Fesztivál szeretne újra emlékeztetni arra a már-már feledésbe merült előadó és közönség közti viszonyra, amely a materiális társadalomban gyengülő félben van. A szervezők ezért minden koncerten és előadáson elhelyeznek egy MEDIAWAVE ajándékkosarat, amelyben a látogatók elhelyezhetik a magukkal hozott házi termékeket a színpadról kapott érték, élmény megbecsüléseként.

A MEDIAWAVE Fesztivál helyszínéül a Monostori Erőd szolgál 2012. április 26. és 30. között, a részletes program itt.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás