fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Környezetbarát buszokat állít üzembe a Volánbusz

| MTI

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A Volánbusz Zrt.1,2 milliárd forintért 17 új Volvo buszt vásárolt, amelyeket a Budapest-Vác útvonalon állít üzembe. A környezetbarát motorral felszerelt buszok csak mérsékelt arányban bocsátanak ki káros anyagot.

A buszok beszerzésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. írt ki pályázatot. A Volánbusz 943 buszból álló flottája folyamatosan megújul. Ezelőtt 2 évvel még 12 év volt az átlagos életkor, mára ez 9,4 évre csökkent. A most vásároltakkal együtt jelenleg 49, a legkorszerűbb igényeknek megfelelő Volvo busz közlekedik a társaság járatain – közölte Fajcsák Lajos, a Volánbusz igazgatója.

A Volánbusz, mint a közép-magyarországi régió legnagyobb autóbuszos szolgáltatója, az gglomeráció északi részén évi 2 millió utast szállít, és buszai évente 1,5 millió kilométert futnak. A most üzembe álló új szerzemények a Budapest-Dunakeszi-Göd-Sződliget-Vác és a Budapest-Dunakeszi-Fót útvonalon futnak. Az új, egyenként 70 millió forintba került, 120 utas szállítására képes buszok légkondícióval felszereltek, színezett ablakok, függönyök, fejtámlás ülések szolgálják a kényelmet. A műszaki paraméterek közül a hatfokozatú nyomatékváltót és a tartós lassító féket emelte ki Fajcsák Lajos.

Kép [cc] Volánbusz

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok