Könyvajánló

Ünnep gyomorgörcs nélkül

Szerző: 
Rózsa Ildikó
Kiadó: 
Rózsa Ésa Bt
Kiadás éve: 
2010

Az ünnepek környéke, különösen a karácsonyi időszak sokakban igen nagy feszültséget idéz elő. Mit vegyek, hol vegyem meg az ajándékokat, készen lesz-e időben a vacsora.... Közben pedig megfeledkezünk az Ünnep lényegéről.

Rózsa Ildikó remek játékgyűjteménye rengeteg lehetőséget kínál a család (baráti társaság, osztályközösség) tagjai közötti kapcsolat elmélyítésére, a verbális és nonverbális kommunikáció, valamint az együttműködési készség, önismeret, kreativitás fejlesztésére.

A könyv végén segítséget kapunk a játékok alkalmazását illetően: a játékok korosztályok szerinti, nehézségi fok, és fejlesztési terület szerinti besorolásával. Mint a szerző írja: „E gyűjtemény segítségünkre lehet abban, hogy megtisztítsuk az ünnepet attól, ami rárakódott, hogy megláthassuk az igazi arcát, mert csak így van lehetőségünk megszeretni. Az ünnep nem más, mint idő, tér, és nevetés. Egyik sem kerül semmibe, nem is árulják sehol. Elég, ha hazamegyünk, vagy befogadunk valakit, aki magányos. A könyvben szereplő játékok és technikák segítségével megteremtődik az ünnep szimbolikus tere és ideje, a nevetés pedig már jön magától."

 

 

Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
52
Ár: 
1980 Ft
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében