alap kinézet

System Messages

Szerző: 

dr. Kalas György (szerk.)

Kiadó: 

Hulladék Munkaszövetség

Kiadás éve: 

2006

Ez a füzetke ismeretterjesztést szolgál, nem pedig tudományos mű. Csak úgy sorstársilag elbeszélget a fogyasztókkal, és jelzi, hogy mi a baja a környezetvédőknek a „modern élelmiszeriparral" és csatolt szerveivel - állítja magáról a Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) 2006 őszén ismét megjelentetett, dr. Kalas György szerkesztésében készült „Nyisd ki szemed, csukd be szád!" c. fogyasztóvédelmi „füzetke".

A 80 oldalas kiadvány bevezetője tágabban értekezik a fogyasztásról és a fogyasztói társadalomról, a reklámról, valamint az ökológiai gazdálkodásról. Majd rátér az élelmiszer-adalékanyagok problémakörére és funkciójuk szerint számba veszi közülük a legproblémásabbakat. Eztán mintegy 800 széles körben forgalmazott élelmiszer kerül kipellengezésre termékcsoportonkénti bontásban, különösebb kommentár nélkül - termékcímkéik és feltüntetett összetevőik szerint. A kiadványt az adalékanyagok listája keretezi - elől ábécé, hátul emelkedő számsorrendbe rendezve, külön kiemelve közülük a legkritikusabbakat. Nincs kegyelem!

A kiadvány beszerezhető 300 Ft + postaköltség áron a HuMuSz-tól (humusz @ humusz.hu, 1111 Budapest, Saru u. 11. 06-1/386-2648)

A kiadvány korábbi változata az interneten is elérhető:

http://www.humusz.hu/kiadvanyok/e-szamok/index.html

Nyelv: 

magyar

Oldalszám: 

80

Ár: 

300

Ajánlotta: 

Tudatos Vásárló
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink