Könyvajánló

Nálatok nőnek-e még égigérő paszulyok?

Kiadó: 
Föld Napja Alapítvány
Kiadás éve: 
2009

163 mese két kötetben haszonnövényeink sokféleségéről. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Biodiverzitás osztálya 2008-ban országos meseíró pályázatot hirdetett haszonnövényeink sokféleségéről Nálatok nőnek-e még égigérő paszulyok? címmel.

A felhívás több nemzedéket is megszólított. Érkeztek alkotások felnőttektől, diákoktól, óvodákból, iskolákból, ahol az óvónő, a tanító fogalmazta a mesét, és a gyerekek készítették hozzá a rajzokat, de volt, hogy egész családok ültek össze közös alkotásra. Az óriási érdeklődést keltett felhívásra határon innen és túlról beérkezett csaknem ezer jobbnál jobb pályamű közül a szakmai zsűri 163 alkotást választott ki.

A mesékből és sokféle rajzból kétkötetes, gyönyörűen illusztrált mesekönyv kerekedett 2009 májusára, a Biológiai Sokféleség Világnapjára. A termények szerint is csoportosított mesekönyv első kötetébe a kisebbeknek, a másodikba a nagyobbaknak szóló meséket gyűjtötték egy csokorba. Napjaink népmeséi „arról adnak hírt, hogy van valami kincsünk, ami a miénk, elvehetetlenül".

 

A könyv kapható könyvesboltokban vagy megrendelhető a Föld Napja Alapítványnál >>>

 

Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
235
Ár: 
2500
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében