Könyvajánló

Mesés növények - Növényes mesék

Szerző: 
Fráter Erzsébet
Kiadó: 
Scolar Kft
Kiadás éve: 
2010

Gyönyörűen illusztrált kötet a növényvilág legendáiról mesékkel, botanikai leírásokkal. Régen az erdők és a hegyormok, a füves puszták és a félsivatagok az emberi közösségek természetes életterei voltak, s alig van olyan nép, amelynek meséiben, mondáiban ne szerepelnének a környezetükben élő növények. Táplálékként, gyógyszerként hasznos voltuk, az évszakok váltakozásához kötődő látványos életciklusuk, meg-megújulásuk és virágaik elbűvölő szépsége megragadta az ember képzeletvilágát.

A mesebeli égig érő fák, az életfa jelképek, a mondabeli hősökhöz vagy eseményekhez kapcsolódó, szentként tisztelt, gyakran nemzeti szimbólummá magasztosult növényfajok mind-mind azt bizonyítják, hogy a növények nem pusztán életünk hasznos tárgyai, hanem mindig is jóval többet jelentettek az emberi kultúra számára.

A Scolar kiadó mesekönyve egy rövid, de színes válogatást nyújt abból a hallatlanul gazdag kincsestárból, amelyet a különböző földrészek és népek kultúrája tár elénk. A történetek között olvashatók népmesék, eredetmondák, legendák egyaránt, Debrecentől Karthágóig, Szent László király udvarától Sziddhártha herceg palotájáig. S mert azt szeretjük, amit ismerünk, ne csak a csodálatos képekkel illusztrált növényes meséket olvassuk nyitott szívvel, hanem a botanikus jegyzeteit, a mesés növényekről szóló leírásokat is! Ez a különös mesekönyv igazi családi olvasmány, hiszen legalább olyan izgalmas a gyerekeknek, mint amennyire informatív a szülőknek.

Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
56
Ár: 
2975
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében