Könyvajánló

Konzervatív zöldség. Politikáról, gazdaságról jövő időben

Szerző: 
Olajos Péter
Kiadó: 
L'Harmattan Kiadó
Kiadás éve: 
2011

A gyorsuló környezeti és klimatikus változások radikális gyorsasággal alakítják át életünket. Egy új paradigmának, a zöldgazdaság születésének vagyunk tanúi. De mi is az a zöldgazdaság? Milyen alkotóelemei vannak és hogyan fejlõdött ki, hogy mára a fosszilis energiahordozókon nyugvó világunkban egy lehetséges váltómodellként emlegetik.

A könyv nemzetközi és hazai példákon keresztül mutatja be az olvasónak a zöldgazdaság múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Mindemellett választ keres olyan kérdésekre is, hogy létezik-e konzervatív, polgári indíttatású zöldpolitika. Ha van, akkor mi lenne ennek az elvi alapja, és milyen politikai, gyakorlati célkitûzések és feladatok határozhatóak meg belőle. A szerző több éves európai uniós tapasztalatait összegzi e könyvében, és ad az érdeklődők számára iránytűt ahhoz, hogy eligazodjanak a zöld fogalmak, a zöldpolitika és a szemünk előtt kibontakozó zöldgazdaság útvesztőiben.

Olajos Péter szervezõ-vegyészmérnök, környezetvédelmi szakmérnök, konzervatív európai uniós szakpolitikus. 2004 és 2009 között európai parlamenti képviselõ (EPPED), a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottság tagja, valamint a Fenntartható Fejlődés Munkacsoport alelnöke. 2007 májusában megválasztották az Európai Parlament Klímaváltozással foglalkozó Ad hoc Bizottság tagjává. Büszke tulajdonosa a hazai biotermelők és -feldolgozók adományozta ökonagyköveti címnek. Szerkesztője és szerzője a Ma és Holnap címû, fenntartható fejlődéssel foglalkozó lap uniós rovatának.

További inofármációk a kiadó honlapján.

Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
367
Ár: 
3600 Ft
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében