Könyvajánló

Gyógynövénytár

Szerző: 
Szendrei Kálmán, Csupor Dezső
Kiadó: 
Medicina
Kiadás éve: 
2009

A gyógynövény-terápia napjainkban reneszánszát éli, növényi termékek széles választéka jelenik meg gyógyszertárak, gyógynövénytékák és más szaküzletek polcain. A sok-sok gyógynövény és belőlük készült termék között egyre nehezebb az eligazodás, és gyakran merül fel a kérdés: mit tudnak valójában a gyógynövények?

A Medicina Kiadónál megjelent Gyógynövénytár című könyv nem a téma „színes, szagos” feldolgozása, hanem viszonylag „száraz” kiadvány. Habár elsősorban szakemberek - gyógyszerészek, orvosok, oktatók - forgathatják haszonnal, ajánljuk azoknak is, akik komolyabban érdeklődnek a gyógynövények iránt, és akiknek fontos a hiteles információ.
A könyv fiatal szerzőgárdája Dr. Szendrei Kálmán professzor szakmai útmutatásaival tudományosan megalapozott, racionális ismereteket kíván nyújtani a gyógynövények értékeléséhez. A könyvben szakirodalmi adatok, tudományos adatbázisok, nemzetközi monográfiák és egyetemi tankönyvek anyagának feldolgozásával készült „evidencia alapú” tanulmányok olvashatók azon legfontosabb gyógynövény-drogokról, amelyek a ma hatályos VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalosak.

Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
564
Ár: 
2900
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében