Könyvajánló

A fele elfogyott

Szerző: 
Jeremy Leggett
Kiadó: 
Typotex Elektronikus Kiadó Kft.
Kiadás éve: 
2008

Baj van ugyan, de van megoldás - így foglalhatjuk össze röviden e könyv tartalmát. Baj van, sőt a baj itt van, mert kimerülőben vannak az olaj- (és a gáz-)készletek, miközben növekszik az energiaszükséglet, és ez az ellentmondás a globálisan összefonódó világpiac elkerülhetetlen összeomlását vonja maga után.


Mikor 2008 márciusában nyomdába került ez a könyv, az olaj hordónkénti ára már meghaladta az addigi maximumot (ami 1980 áprilisában 103,76 USD volt): mára 105,47 USD - és ki tudja, mennyi lesz, mikor a kedves Olvasó kezébe veszi könyvet.


Persze nem először hallunk ilyesmiről, de ritkán ilyen hitelesen. A geológus szerző, aki professzorként, kutatóként és olajipari tanácsadóként tevékenykedett, pár éve egy napenergiával foglalkozó céget alapított, amely a nagy-britanniai cégek top 100-as rangsorának középmezőnyéhez tartozik.


Tehát nemcsak írás, tanítás és tanácsadás, hanem valós, körültekintő ismeretek alapján való cselekvés, a megtehető megtétele a dolgunk - ez ennek a könyvnek és a szerzőnek az üzenete.

Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
297
Ár: 
3200 Ft
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében