fbpx

| Tudatos Vásárló

Komposzt hírek a TVE fürdőszobából

Mint korábban már megírtuk, a TVE csapata októberben konyhai komposztálásba kezdett. Jelentjük, a siker egyelőre csekélyke, de nem adjuk fel. Némi módosítással folytatjuk a harcot.

Október 10-én egy Bokhasi komposztálót avattunk fel a TVE iroda erkélyén, és nagy izgalmak közepette elindult a komposztálás. (Az indulásról szóló képes beszámolónkat itt olvashatjátok >>>)

Azóta sok jó dolog került a ládába: almacsutka, kávézacc, teafű, száraz levél és egyéb konyhai hulladék. Ma megpróbáltuk üzembe helyezni a lecsapoló csapot, ami ugyan szemmel nem látható, de működik. Ugyanis sajnos egy csepp levet se sikerült kipréselni a trutyiból, viszont „kellemesen pikáns szag” csapta meg Zsófi orrát. Ezúttal is köszönjük neki, hogy vállalta ezt a hősi feladatot az ügy és a fotó érdekében.

 

Zsófi csapolja a trutyit, vagyis csapolná

 

Arra gyanakszunk, hogy a kinti hideg nem kedvezett a biológiai folyamatoknak, mivel csak pár napja került a fürdőszobába a doboz, de most aztán majd jól beindul minden… Reméljük, hogy tényleg ez a helyzet, és nem máshol rontottuk el. Ha valakinek van már tapasztalata a Bokhasi komposztálással, kérjük, dobjon egy megnyugtató e-mailt vagy kommentet.

 

Lé nincs, szag volt, de elzártuk a csapot, szóval most már szag sincs

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás