fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Kölyökbarát Termék Program a gyerekek védelmére

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség Kölyökbarát Termék Program néven egy mindenki által könnyen azonosítható védjegy elnyerésére indított pályázatot.

A minősítés, amelyhez a Magyar Szabadalmi Hivatal által jogvédett védjegy kapcsolódik, tanúsítja, hogy az adott termék magas minőségi elvárásoknak felel meg és a gyerekek speciális igényeit figyelembe véve készült. A kritérium-rendszert minden termékkategóriában független szakértői bizottság állítja össze. A védjegy kiadását szigorú minőségi “vizsga” előzi meg és használatát évente meg kell majd újítani.

A programmal annak lehetőségét kívánják megteremteni, hogy a vásárlók (szülők és gyerekek) ne kizárólag a reklámok alapján, hanem egy objektív és általuk is ismert kritériumrendszer alapján válasszanak a kínálatból. Ez preventív módon biztosítja a gyerek-fogyasztók védelmét és hozzájárul felelősségtudatuk kialakulásához.
A Kölyökbarát Termék védjegyet viselő áru, szolgáltatás az EU által is elfogadott pozitív módon különbözteti meg magát más termékektől, szolgáltatásoktól, hiszen a védjegyet egy független intézmény és szakértői testület ítéli oda. Ez a védjegy többet jelent majd a fogyasztók számára a termékeken megjelenő szokásos reklám-feliratoknál (pl. egészséges, bőrbarát, biztonságos, kreatív), mert mögötte egy gondosan összeállított, komplex és objektív kritérium-rendszer áll. Ugyanakkor a védjegy használatához szükséges kritérium-rendszer teljesülése rendszeresen ellenőrzésre kerül, tehát a folyamatos minőségi színvonal a fogyasztók részére garantált.

A program pozitív kommunikációs lehetőségeket rejt magában a gyártók, szolgáltatók számára is. A védjegy elnyerése nem csak a terméket, a szolgáltatást, hanem a gyártót illetve forgalmazót is minősíti, erősítve annak pozitív fogyasztói megítélését.
A program fő támogatói: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint a program-koordinátor Alice Csoport Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

A pályázati feltételek, elbírálási szempontok, jelentkezési lap és szervezeti és működési szabályzat letölthetők az FVF honlapjáról.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok