fbpx

| Nagy Melinda

Kiszámoltuk, mennyivel drágább a kis kiszerelésű kozmetikum

Nyaraláshoz, utazáshoz gyakran vásárolunk kis kiszerelésű kozmetikumokat, tusfürdőt, testápolót, fogkrémet. Tény, hogy kisebb helyet foglalnak a bőröndben, de ezért mennyit kell ráfizetnünk? 

Tusfürdő, testápoló, fogkrém, ezeket minden utazáshoz vinni szoktuk. A drogériákban kaphatók aprócska kiszerelésű verziók is ezekből, amit ugyan praktikus, de abba ritkán szoktunk belegondolni, mennyivel kerül többe, mint a nagyobb kiszerelés. Megéri? Kiszámoltuk.

A kiadások csökkentése, a spórolás sokféleképp működik, cikklistánkban számos ötletet adunk, hogyan lehet figyelni, követni, tudatosan költekezni. Itt található a lista.

Egy drogériában vásároltunk kis kiszerelésű tusfürdőt, testápolót, fogkrémet. A tusfürdők, samponok, testápolók 50 ml-esek ebben a kiszerelésben (a nagyok pedig legtöbbször 250 ml-esek).

A tusfürdőt 269 forintért vettük, 1 ml 5,38 forintba kerül ebből a kiszerelésből. Ebben az árfekvésben a 250 ml-es kiszerelés 1345 forint lenne. A boltban továbbsétálva azonban látható, hogy a nagy kiszerelés igazából ennél jóval olcsóbb: 499, ebből már csak 2 forintot kell fizetnünk egy ml-ért. Ugyanaz a termék csak más kiszerelés, az egységárnál a különbség bő két és félszeres. 

 

A kicsi testápolót 279 forintért vásároltuk, ebből 1 ml 5,58 forint. Ebben a formában ebből 1395 forint lenne 250 ml. Valójában azonban mindössze 449 forintot kell érte fizetnünk (ebben a kiszerelésben 1 ml 1.8 Ft 5,58 helyett). Ugyanaz háromszor annyiért, egységárat nézve.

 

A fogkrémért (25ml) 389 forintot fizettünk, ebből 1 ml-ért 15,56 forintot kérnek. Mivel a nagy kiszerelés leggyakrabban 75 ml-es, ezzel számoltunk. Így számolva egy 75 ml-es fogkrémért 1167 forintot kellene fizetnünk. A fogkrémes részleghez elzarándokolva azonban egészen más árral találkoztunk: 649 forintért már kaptunk volna egy nagy kiszerelésűt, amiből 1 ml-t 8,65 forintért adtak. Másfélszer annyi az egységár.

 

Érdemes akkor ezeket megvenni? Ha tényleg minden négyzetcentiméternyi hely számít a táskában, egyszeri beruházással sokáig tudjuk használni az utántölthető flakonokat.

 

Fotó: Nagy Melinda

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében készült. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás