fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Kiszámoltuk, mennyivel drágább a kis kiszerelésű kozmetikum

| Nagy Melinda

Nyaraláshoz, utazáshoz gyakran vásárolunk kis kiszerelésű kozmetikumokat, tusfürdőt, testápolót, fogkrémet. Tény, hogy kisebb helyet foglalnak a bőröndben, de ezért mennyit kell ráfizetnünk? 

Tusfürdő, testápoló, fogkrém, ezeket minden utazáshoz vinni szoktuk. A drogériákban kaphatók aprócska kiszerelésű verziók is ezekből, amit ugyan praktikus, de abba ritkán szoktunk belegondolni, mennyivel kerül többe, mint a nagyobb kiszerelés. Megéri? Kiszámoltuk.

A kiadások csökkentése, a spórolás sokféleképp működik, cikklistánkban számos ötletet adunk, hogyan lehet figyelni, követni, tudatosan költekezni. Itt található a lista.

Egy drogériában vásároltunk kis kiszerelésű tusfürdőt, testápolót, fogkrémet. A tusfürdők, samponok, testápolók 50 ml-esek ebben a kiszerelésben (a nagyok pedig legtöbbször 250 ml-esek).

A tusfürdőt 269 forintért vettük, 1 ml 5,38 forintba kerül ebből a kiszerelésből. Ebben az árfekvésben a 250 ml-es kiszerelés 1345 forint lenne. A boltban továbbsétálva azonban látható, hogy a nagy kiszerelés igazából ennél jóval olcsóbb: 499, ebből már csak 2 forintot kell fizetnünk egy ml-ért. Ugyanaz a termék csak más kiszerelés, az egységárnál a különbség bő két és félszeres. 

 

A kicsi testápolót 279 forintért vásároltuk, ebből 1 ml 5,58 forint. Ebben a formában ebből 1395 forint lenne 250 ml. Valójában azonban mindössze 449 forintot kell érte fizetnünk (ebben a kiszerelésben 1 ml 1.8 Ft 5,58 helyett). Ugyanaz háromszor annyiért, egységárat nézve.

 

A fogkrémért (25ml) 389 forintot fizettünk, ebből 1 ml-ért 15,56 forintot kérnek. Mivel a nagy kiszerelés leggyakrabban 75 ml-es, ezzel számoltunk. Így számolva egy 75 ml-es fogkrémért 1167 forintot kellene fizetnünk. A fogkrémes részleghez elzarándokolva azonban egészen más árral találkoztunk: 649 forintért már kaptunk volna egy nagy kiszerelésűt, amiből 1 ml-t 8,65 forintért adtak. Másfélszer annyi az egységár.

 

Érdemes akkor ezeket megvenni? Ha tényleg minden négyzetcentiméternyi hely számít a táskában, egyszeri beruházással sokáig tudjuk használni az utántölthető flakonokat.

 

Fotó: Nagy Melinda

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében készült. 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok