alap kinézet

System Messages

Itt találsz meg minket: 

Tudatos Vásárlók Egyesülete
1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A fsz. 3.  
Tel: 1/225-8136, 1/225-8137, Fax: 1/799 8187
A kialakult helyzet miatt az irodában és az irodai telefonon korlátozottan vagyunk elérhetőek, ezért kérjük, hogy a tve [kukac] tve.hu emailcímen keress minket. Köszönjük!

Adatok

Név: Tudatos Vásárlók (Közhasznú) Egyesülete
Székhely: 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A fsz. 3.
Bankszámlaszám: Magnet Bank, 16200106-00108490
Bírósági nyilvántartási szám: 9978
Statisztikai számjel: 18245770 9133 529 01
Adószám: 18245770-1-43
Elnök: Gulyás Emese

 

Munkatársaink

 

Andacs Noémi - tesztek

2003-ban végeztem az ELTE geográfus, német szakfordító szakán. Majd ugyanott 2008-ban szociológus és humánökológus diplomát szereztem. A száraz tananyag biflázása mellett beleszippantottam a külhoni légkörbe is: Franciaországban tőzegmohalápokat fúrtam, majd madarakat és a tenger hullámait számoltam a Balti- és a Watt-tengeren. 2005 és 2009 között újságíróként tevékenykedtem a hazai médiában, fölös energiámat a Védegyletnél vezettem le, ahol önkéntesként dolgoztam a méltányos kereskedelem illetve közösségi önsegítő programokban. 2009-től vagyok a TVE-nél, ahol elsősorban a tesztek, valamint az ÖkoKör program koordinátoraként dolgozom. Szabad óráimban a 8. kerületi Grund közösségi kertet túrom számos hasonló belvárosi flasztertársammal.

 

Domokos Kata - tudatosvasarlo.hu

Igaz is, meg nem is, hogy a gyerekkori vágyak megmaradnak egy életre, és ha engedjük, utat törnek maguknak. Én rám mindenképpen igaz: alsó tagozatos iskolásként "print" magazint szerkesztettem és adtam ki az egészséges életmódról, állatokról, növényekről - két példányban. Matricákkal illusztráltam, amit a szomszédos trafikban szereztem be 1,50-ért. A belvárosi körfolyosónkon növényeket termesztettem, manapság pedig az erkélyünket uraló veteményes és a konyhánkban akvapóniás rendszert tápláló aranyhalunk adja a hátteret a TVE-s munkámhoz. A tudatos fogyasztás a szívügyem.

 

Görbe Gabi - irodavezetés, pénzügyek

Józan paraszti ésszel (meg persze a pénzügyes hátteremmel) igyekszem egyengetni az Egyesület napi működését, mind a pályázati, mind a hétköznapi vonalon. Alapból megkönnyíti a dolgomat, hogy a TVE tevékenysége közel áll hozzám is - csakúgy mint a családom nagyrészéhez. Ami nem azt jelenti, hogy elvetemült zöld lennék, hanem csak azt, hogy igyekszem egy kicsit jobban odafigyelni a környezetemre.

 

 

Gulyás Emese - nemzetközi kapcsolatok és kutatások, alapító

Idealista és mindig optimista vagyok, a TVE egyik alapítója. Emellett változatos ismeretekkel tolom előre a TVE szekerét: nemzetközi marketing, majd szociológus-közgazdász szakon  végeztem, szociológiából doktoráltam. Leginkább az foglalkoztat, hogy mi motiválja az etikus fogyasztást. Szerintem az, hogy akik nap mint nap környezettudatos és etikus döntéseket hoznak, szeretnének egy jobb világban élni, és tenni is ezért. Ha rajtam múlik, egyre többen leszünk. Nemzetközi és kutatási projektekért vagyok felelős.

 

 

Haraszti Anikó - fogyasztóvédelem és ökocímke

Jogi egyetemet végeztem, tanultam környezetvédelmi szakjogásznak, már ott is a fenntartható fogyasztás szakpolitikai és jogi kérdéseivel foglalkoztam. Klasszikus karriertörténet az enyém. 2002-ben önkéntesként kezdtem a TVE-nél, majd lettem munkavállaló, projektvezető, aláíró, ügyvezető, és voltam elnök is. Jelenleg a szervezet szabályszerű működéséért és a gazdasági területért vagyok felelős. Projektvezetőként fogyasztóvédelmi szakértek, lobbizok, képzést tartok, adatbázist fejlesztek, és nekem is van nemzetközi projektem.

 

 

Mura Mészáros Levente - digitális fejlesztések

Igazgatásszervezőként és teljes körű minőségmenedzsment szakértőként diplomáztam, nonprofit menedzsment és informatikai képzéseken vettem részt.  Először egy közösségi egészségmegőrzési programban dolgoztam, később civil szervezetek fejlesztésével foglalkoztam, majd informatikai projekteket koordináltam.  Régóta elkötelezett vagyok a környezettudatos életmód mellett, jelenleg a TVE informatikai fejlesztéseit koordinálom.

 

 

Perényi Zsófi - közösségi mezőgazdálkodás

Városi lány létemre környezetgazdálkodási agrármérnökként végeztem. Gödöllőn halottam először a fenntarthatóságról, a közösségi mezőgazdálkodásról és a környezettudatosságról is, mialatt az önkéntesség észrevétlenül az életem része lett. Innen egyenes út vezetett a TVE-hez, ahol a mindenki által jól ismert mosollyal az arcomon dolgozom azért, hogy ezek a sokszor emlegetett fogalmak a gyakorlatban is megvalósuljanak. Leginkább a közösségi mezőgazdálkodás népszerűsítésével foglalkozom, amiről nagyon sokat tanulhattam egy igazán inspiráló nemzetközi hálózat tagjaként. Emellett nemzetközi projektekben veszek részt, és én fogom össze az önkéntes csapatunkat is. Közben pedig folyton lelkesedem valamiért: épp két kajla kutya nevelésével vagyok elfoglalva. 

Ujhelyi Kata

Közgázon tanultam és az egyik diákszervezetben született a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti szenvedélyes érdeklődésem. Aztán, már jóval a TVE beindítása után elvégeztem egy fenntartható fejlődés masters képzést Londonban. A TVE-ben tehát a kezdetek óta itt vagyok, most részidőben, de teljes bedobással. Sokat dolgozom a TudatosVásárló.hu-n, a TVE adatbázisain és egyéb stratégiai fejlesztési projekteken. Emellett dolgozom még az Élelmiszerbanknál is, és szabadúszó szakértőként cégeknek is adok tanácsokat: a változást minden oldalról segíteni kell. Amúgy meg kulturális antropológus is vagyok, és mostanában leginkább jógázni szeretek, amikor nem dolgozom.

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink