fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

JÖN! JÖN! Tudatos Vásárlók Áruháza

Az orrszőrvágótól a vízzel hajtott rádióig – a Tudatos Vásárlók Egyesületének kiállítása kezdő és haladó környezetbarátoknak a Kétfarkú Kutya Párt humorával, a Cellux Csoport kreatívitásával és 1000% művészettel.
 

Helyszín: Budapest, VII., Király utca 13., Gozsdu udvar (B udvar)
Nyitva tartás: május 10-június 30-ig hétfő kivételével naponta 10-18 óráig

Május 10-én 18 órakor nyílik a TVE kiállítása. Ezúttal új megfogalmazásban, új köntösben mutatjuk be a fenntartható, környezetbarát életmód-megoldásokat.

 

A megnyitó programja:

 • 18:00 – köszöntő: Horváth Gergő projektvezető, Tudatos Vásárlók Egyesülete.
 • 18:10 – megnyitó, tárlatvezetés: Frazon Zsófia etnográfus, Néprajzi Múzeum.
 • 18:30 – bio Fair Trade kóstoló.
 • Zene: Posztérzelmi Ragadozók – újrahasznosított improvizáció.

 

Barangolás a polcok között

Az Áruház a tudatos, túlfogyasztást kerülő életmód alapköveinek széles választékával várja vásárlóit. Amint a szemfüles vásárló a bejáratnál felveszi az 1D-s szemüveget, hóna alá szorítja az akciós áruházi katalógust, egy másik dimenzióba kerül. Éleslátóvá válik, egyből kiszúrja a vásárlásösztönző módszereket, a környezetszennyező megoldásokat.

A kiállítás ingyenes.
Iskolai csoportok számára ingyenes tárlatvezetést biztosítunk!
Regisztráció és jelentkezés: tve[kukac]tve.hu, Lőrincz Zsuzsanna

Az éles szemű, megvilágosodása elején járó vásárló a vitrin ablakai mögé benézve elcsodálkozik. Nini, balga volt a nép, miért tette a 2009-es év sláger karácsonyi ajándékává az elektromos orrszőrvágót, amikor volt odahaza ollója? A szép, horgolt konyhai törlőrongyot megpillantva el is érzékenyül: tényleg, minek is az a böhöm nagyságú MÁRTI takarítógép?

A Cellux Csoport, a Kétfarkú Kutya Párt és az 1000% művészei által berendezett Tudatos Vásárlók Áruháza egyszerre tart görbe tükröt a fogyasztási szokásaink elé, és mutat fel megoldási javaslatokat. Ha Téged is évek óta kínoz a kérdés, hogy válthatod ki a felesleges elektromos kacatokat, itt megtalálod a választ!

Egy kis ízelítő…

 

 

A kiállítást a Tudatos Vásárlók Egyesülete KMOP 2008 – 3.3.4/A „A fogyasztók támogatása és motiválása a fenntarthatóbb életmódért” című pályázata keretén belül valósítja meg.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás