fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

JÖN! JÖN! Tudatos Vásárlók Áruháza

| Tudatos Vásárló

Az orrszőrvágótól a vízzel hajtott rádióig – a Tudatos Vásárlók Egyesületének kiállítása kezdő és haladó környezetbarátoknak a Kétfarkú Kutya Párt humorával, a Cellux Csoport kreatívitásával és 1000% művészettel.
 

Helyszín: Budapest, VII., Király utca 13., Gozsdu udvar (B udvar)
Nyitva tartás: május 10-június 30-ig hétfő kivételével naponta 10-18 óráig

Május 10-én 18 órakor nyílik a TVE kiállítása. Ezúttal új megfogalmazásban, új köntösben mutatjuk be a fenntartható, környezetbarát életmód-megoldásokat.

 

A megnyitó programja:

  • 18:00 – köszöntő: Horváth Gergő projektvezető, Tudatos Vásárlók Egyesülete.
  • 18:10 – megnyitó, tárlatvezetés: Frazon Zsófia etnográfus, Néprajzi Múzeum.
  • 18:30 – bio Fair Trade kóstoló.
  • Zene: Posztérzelmi Ragadozók – újrahasznosított improvizáció.

 

Barangolás a polcok között

Az Áruház a tudatos, túlfogyasztást kerülő életmód alapköveinek széles választékával várja vásárlóit. Amint a szemfüles vásárló a bejáratnál felveszi az 1D-s szemüveget, hóna alá szorítja az akciós áruházi katalógust, egy másik dimenzióba kerül. Éleslátóvá válik, egyből kiszúrja a vásárlásösztönző módszereket, a környezetszennyező megoldásokat.

A kiállítás ingyenes.
Iskolai csoportok számára ingyenes tárlatvezetést biztosítunk!
Regisztráció és jelentkezés: tve[kukac]tve.hu, Lőrincz Zsuzsanna

Az éles szemű, megvilágosodása elején járó vásárló a vitrin ablakai mögé benézve elcsodálkozik. Nini, balga volt a nép, miért tette a 2009-es év sláger karácsonyi ajándékává az elektromos orrszőrvágót, amikor volt odahaza ollója? A szép, horgolt konyhai törlőrongyot megpillantva el is érzékenyül: tényleg, minek is az a böhöm nagyságú MÁRTI takarítógép?

A Cellux Csoport, a Kétfarkú Kutya Párt és az 1000% művészei által berendezett Tudatos Vásárlók Áruháza egyszerre tart görbe tükröt a fogyasztási szokásaink elé, és mutat fel megoldási javaslatokat. Ha Téged is évek óta kínoz a kérdés, hogy válthatod ki a felesleges elektromos kacatokat, itt megtalálod a választ!

Egy kis ízelítő…

 

 

A kiállítást a Tudatos Vásárlók Egyesülete KMOP 2008 – 3.3.4/A „A fogyasztók támogatása és motiválása a fenntarthatóbb életmódért” című pályázata keretén belül valósítja meg.

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok