fbpx

| Tudatos Vásárló

Keressük együtt a méltányos gyümölcsöt

Június 18-én a Tudatos Vásárlók Egyesülete is ott volt a Gyerekszigeten, ahol a Fairtrade-et, méltányos kereskedelmet ismertettük meg a gyerekekkel. Voltak színezők, idénygyümölcsök és zöldségek képes játékban, repülő banán és banán bajuszok minden mennyiségben.

Képes beszámolónk következik

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél kiemelten folglakozunk a Fairtrade, azaz méltányos kereskedelemből származó termékekkel. A méltányos kereskedelmhez a helyi és szezonális termékek is hozzátartoznak, ezért interaktív formában, közösen kerestük és színeztük a gyerekekkel a nyári és Magyarországon is termő zöldségeket és gyümölcsöket. De a különleges, de messziről érkező déligyümölcsökről is beszélgettünk. 

A Gyerek Paradicsom részen több civil szervezet is képviselte magát, így keveredett mellénk egy képzett mentőkutya is. Rengeteg banán-bajusz is készült, a színek széles skáláján, ami közös volt: a Fairtrade védjegy.

A helyi zöldségek és gyümölcsök is kiemelt szerepet kaptak. Le lehetett “szüretelni” a Magyarországon is termő növényeket, amiket nem csak a szupermarketek polcairól lehet beszerezni.

A legnagyobb kedvenc azért a repülő banán volt. A banán segített a gyerekeknek a döntésben, hogy a hétköznapi tárgyak közül, amikkel naponta találkozunk melyek számítanak környezetbarátnak és melyek azok, amiket kerülnünk kell. 

 

 

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás