fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Keressük együtt a méltányos gyümölcsöt

| Tudatos Vásárló

Június 18-én a Tudatos Vásárlók Egyesülete is ott volt a Gyerekszigeten, ahol a Fairtrade-et, méltányos kereskedelmet ismertettük meg a gyerekekkel. Voltak színezők, idénygyümölcsök és zöldségek képes játékban, repülő banán és banán bajuszok minden mennyiségben.

Képes beszámolónk következik

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél kiemelten folglakozunk a Fairtrade, azaz méltányos kereskedelemből származó termékekkel. A méltányos kereskedelmhez a helyi és szezonális termékek is hozzátartoznak, ezért interaktív formában, közösen kerestük és színeztük a gyerekekkel a nyári és Magyarországon is termő zöldségeket és gyümölcsöket. De a különleges, de messziről érkező déligyümölcsökről is beszélgettünk. 

A Gyerek Paradicsom részen több civil szervezet is képviselte magát, így keveredett mellénk egy képzett mentőkutya is. Rengeteg banán-bajusz is készült, a színek széles skáláján, ami közös volt: a Fairtrade védjegy.

A helyi zöldségek és gyümölcsök is kiemelt szerepet kaptak. Le lehetett “szüretelni” a Magyarországon is termő növényeket, amiket nem csak a szupermarketek polcairól lehet beszerezni.

A legnagyobb kedvenc azért a repülő banán volt. A banán segített a gyerekeknek a döntésben, hogy a hétköznapi tárgyak közül, amikkel naponta találkozunk melyek számítanak környezetbarátnak és melyek azok, amiket kerülnünk kell. 

 

 

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok