fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Kerékpárral Budapestért és a tiszta levegőért verseny

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A Városi Biciklizés Barátai Egyesület versenyt hirdetett: keresik a bringabarát budapesti cégeket. A verseny a Föld Napján indul, és egy évig tart. Az nyer, aki a legtöbb embert veszi rá a kerékpározásra, aki a legjobb módszereket veti be ennek ösztönzésére.

Budapesten – más európai városokhoz viszonyítva – rendkívül alacsony a kerékpározók aránya a közlekedésben. Hiába lenne esetleg megfelelő infrastruktúra, vagy jó közlekedési morál, ha nincs megfelelő reklám, amely kerékpározásra buzdítja az embereket, divatot csinál a kerékpározásból.

A figyelemfelhívás egyik módja, ha mindenki által ismert cégeket, intézményeket, iskolákat, üzleteket veszünk rá, hogy dolgozóikat, ügyfeleiket, tanulóikat, vevőiket kerékpározásra sarkallják, és mindez verseny keretein belül zajlik. Az nyer, aki a legtöbb embert veszi rá a kerékpározásra a legjobb módszereket veti be ennek ösztönzésére.

A verseny ötlete a Városi Biciklizés Barátai Egyesület vezetői fejéből pattant ki. A szervezők remálik, hogy hatására sokan át fognak ülni az autóból a kerékpár nyergébe, legalább alkalmanként. Így gyakorlatilag jelentős ráfordítás nélkül csökkenhet az a légszennyezés, mely évente majd’ 2000 ember halálát és több százezer ember megbetegedését okozza fővárosunkban, és végeredményként egy sokkal barátságosabb várost kapunk.

A győztesek kiválasztásában sok szempontot vesznek figyelembe, a kerékpártárolási lehetőségeket, van-e a munkahelyen öltöző, zuhanyzó, vagy biztosítanak-e céges kerékpárt, kerékpáros esőruhát.

A verseny a Föld Napján (04.22.) indul, de már április elsejétől lehet nevezni. A nyertesek listája – mint követendő példa – több újságban, TV-ben, rádióban, és Internetes honlapon is szerepel majd, és értékes nyeremények birtokosaivá válhatnak a nyertes cégek dolgozói.

A nevezési lap és a versenykiírás letölthető az egyesület honlapjáról.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok