fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kerékpárral Budapestért és a tiszta levegőért verseny

A Városi Biciklizés Barátai Egyesület versenyt hirdetett: keresik a bringabarát budapesti cégeket. A verseny a Föld Napján indul, és egy évig tart. Az nyer, aki a legtöbb embert veszi rá a kerékpározásra, aki a legjobb módszereket veti be ennek ösztönzésére.

Budapesten – más európai városokhoz viszonyítva – rendkívül alacsony a kerékpározók aránya a közlekedésben. Hiába lenne esetleg megfelelő infrastruktúra, vagy jó közlekedési morál, ha nincs megfelelő reklám, amely kerékpározásra buzdítja az embereket, divatot csinál a kerékpározásból.

A figyelemfelhívás egyik módja, ha mindenki által ismert cégeket, intézményeket, iskolákat, üzleteket veszünk rá, hogy dolgozóikat, ügyfeleiket, tanulóikat, vevőiket kerékpározásra sarkallják, és mindez verseny keretein belül zajlik. Az nyer, aki a legtöbb embert veszi rá a kerékpározásra a legjobb módszereket veti be ennek ösztönzésére.

A verseny ötlete a Városi Biciklizés Barátai Egyesület vezetői fejéből pattant ki. A szervezők remálik, hogy hatására sokan át fognak ülni az autóból a kerékpár nyergébe, legalább alkalmanként. Így gyakorlatilag jelentős ráfordítás nélkül csökkenhet az a légszennyezés, mely évente majd’ 2000 ember halálát és több százezer ember megbetegedését okozza fővárosunkban, és végeredményként egy sokkal barátságosabb várost kapunk.

A győztesek kiválasztásában sok szempontot vesznek figyelembe, a kerékpártárolási lehetőségeket, van-e a munkahelyen öltöző, zuhanyzó, vagy biztosítanak-e céges kerékpárt, kerékpáros esőruhát.

A verseny a Föld Napján (04.22.) indul, de már április elsejétől lehet nevezni. A nyertesek listája – mint követendő példa – több újságban, TV-ben, rádióban, és Internetes honlapon is szerepel majd, és értékes nyeremények birtokosaivá válhatnak a nyertes cégek dolgozói.

A nevezési lap és a versenykiírás letölthető az egyesület honlapjáról.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás