fbpx

Tusfürdővel és testápolókkal kapcsolatban szeretném avéleményüket megkérde…

Tusfürdővel és testápolókkal kapcsolatban szeretném a véleményüket megkérdezni. Milyet érdemes használni, ami nem káros. Az Alverde termékcsaládról mi a véleményük? Válaszukat előre is köszönöm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A TudatosVásárló.hu kozmetikai szakértőjének válasza

 

Kozmetikai termékek közül a minősített biokozmetikumokat vagy a BDIH minősítésű natúr kozmetikumokat szoktuk ajánlani.

Utóbbiakról a következőket érdemes tudni:

A "kontrollált natúr kozmetikum" embléma viselését a BDIH csak azon cégek termékeinek engedélyezi, amelyek

-szintetikus anyagok helyett természetes alapanyagokat, növényi olajakat, viaszokat, kivonatokat (lehetőleg ökológiai eredetűeket), állati termékeket (tej, zsír, méhviasz), valamint ásványi anyagokat használnak;
-nem tesznek szintetikus színanyagokat, allergizáló illatanyagokat, emulgálószereket, szilikonokat, paraffint és más ásványolaj-származékokat a készítményeikbe;
-akik az anyagok mikrobiológiai biztonsága érdekében a természetes konzerváló anyagok és eljárások mellett (pl. illóolaj, antioxidánsok) csak az engedélyezett természetazonos konzerválószereket használják: például benzoesavakat és ezek sóit, ethilésztert, szalicilt, szorbinsavakat és ezek sóit, valamint benzilalkoholt. Ezeket azonban a termékeken külön fel kell tüntetni.

A BDIH irányelvei nem engedélyezik a nyersanyagok és a kész kozmetikumok radioaktív besugárzását, például csírátlanítás céljából, s géntechnológiával megváltoztatott összetevők sem használhatóak. A gyártók felé környezetvédelmi kívánalmakat is megfogalmaztak: csökkenteni kell a környezetet terhelő csomagolóanyagok használatát, így javasolják a visszaváltható csomagolóanyagokra való átállást. A natúrkozmetikai kritériumok betartásáról független vizsgálóintézet gondoskodik.

További részletek cikkünkben  >>>

Az Alverde termékcsaládot, nyugodtan használhatod.