Itt nálunk megoldott a szelektív hulladékgyűjtés egy része. Azaz papír, üveg, mű

Itt nálunk megoldott a szelektív hulladékgyűjtés egy része. Azaz papír, üveg, műanyag, de nem tudom, hogy hova tegyem, a nagy ritkán és igen szükséges esetekben használt lefolyótisztítók műanyag flakonjait?

A TudatosVásárló.hu szakértőjének válasza: 

A hulladékszigetek gyűjtőedényeibe a következőket lehet elhelyezni:
Műanyag - rövidítések: PET, HDPE, LDPE, PP, PS (üdítős, ásványvizes PET-palackok, kiöblített háztartási flakonok és azok lecsavart kupakjai (samponos, habfürdős stb.), tejes, joghurtos poharak, margarinos doboz (csak kimosva), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák stb.): szelektív gyűjtőszigetek sárga konténerei, tejtermékek műanyagdobozainak kivételével hulladékudvarok.

A szelektív gyűjtőbe nem szabad bedobni: zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakont, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyagot, hungarocellt, CD-t, magnó- és videokazettát, egyéb műanyagnak ítélt hulladékot (pl. nejlonharisnya).

Ez alapján azt tudom tanácsolni, hogy csak akkor rakja a lefolyótisztítós flakont a szelektív gyűjtőbe, ha kellően ki tudja mosni.

További segítséget nyújthat következő tippünk, amiből pontosan tájékozódhat, hogy milyen hulladékokat gyűjthet szelektíven: http://www.tudatosvasarlo.hu/otletek/show/37 .