fbpx

Esetleg az Yves Rocher termékekről nem készült valamivizsgálat? Ezeket szí…

Esetleg az Yves Rocher termékekről nem készült valami vizsgálat? Ezeket szívesen használom, de azért egy kicsit bizalmatlan vagyok a bio cím alatt futó dolgokkal kapcsolatban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A TudatosVásárló.hu kozmetikai szakértőjének válasza:

Az általam használt adatbázisban sajnos eléggé negatívan értékelik az Yves Roches termékeket. 26 termékük közül a Hamamelis testápoló kapott jó, míg a Retinol nappali és ránctalanító krém közepes minősítést. A többi mind a rossz vagy nagyon rossz kategóriát érdemelte ki nem éppen bőrbarát anyagaiknak köszönhetően.

Mi általában a minősítésel rendelkező natúr vagy biokozmetikumokat szoktuk ajánlani. A BDIH minősítésű natúr kozmetikumokat például a legtöbb helyen kapni lehet. Ezekről a következőket érdemes tudni:

A "kontrollált natúr kozmetikum" embléma viselését a BDIH csak azon cégek termékeinek engedélyezi, amelyek:

* szintetikus anyagok helyett természetes alapanyagokat, növényi olajakat, viaszokat, kivonatokat (lehetőleg ökológiai eredetűeket), állati termékeket (tej, zsír, méhviasz), valamint ásványi anyagokat használnak;
* nem tesznek szintetikus színanyagokat, allergizáló illatanyagokat, emulgálószereket, szilikonokat, paraffint és más ásványolaj-származékokat a készítményeikbe;
* akik az anyagok mikrobiológiai biztonsága érdekében a természetes konzerváló anyagok és eljárások mellett (pl. illóolaj, antioxidánsok) csak az engedélyezett természetazonos konzerválószereket használják: például benzoesavakat és ezek sóit, ethilésztert, szalicilt, szorbinsavakat és ezek sóit, valamint benzilalkoholt. Ezeket azonban a termékeken külön fel kell tüntetni.

A BDIH irányelvei nem engedélyezik a nyersanyagok és a kész kozmetikumok radioaktív besugárzását, például csírátlanítás céljából, s géntechnológiával megváltoztatott összetevők sem használhatóak. A gyártók felé környezetvédelmi kívánalmakat is megfogalmaztak: csökkenteni kell a környezetet terhelő csomagolóanyagok használatát, így javasolják a visszaváltható csomagolóanyagokra való átállást. A natúrkozmetikai kritériumok betartásáról független vizsgálóintézet gondoskodik.

További részletek cikkünkben >>>

Ha szeretnéd leellenőrizni, hogy az általad használt kozmetikumoknak mennyire veszélyesek az összetevői, ezt megteheted itt >>>