Én is szerződést kötöttem az MR Kft-vel, de az ígérteket nem teljesítették é…

Én is szerződést kötöttem az MR Kft-vel, de az ígérteket nem teljesítették és félre tájékoztattak a szerződés megkötésekor. Hamar rá kellett döbbennem, hogy engem is csapdába ejtettek, így szeretnék csatlakozni én is a feljelentéshez, mit kell tennem?

dr. Ottlakán Johanna, a TudatosVásárló.hu fogyasztóvédelmi szakértőjének válasza:

Ha a szerződés megkötésétől kevesebb, mint 30 nap telt el, akkor fel kell mondani, hogy még legyen esélye visszakapni a befizetett összeget. Ha már több, mint 30 nap telt el, a szerződést akkor is érdemes felmondani, hisz készpénzt nem fog kapni tőlük (a csoport vásárló jog elnyerésére jön létre, nem készpénz átadására). És a már eddigi befizetéseit csak a futamidő végén kapja vissza.

Tehát, ha 120 hónap szerepel a szerződésen, akkor csak a 120. hónap végén. A felmondással egy időben panaszt kell tenni az alábbi helyeken: - Gazdasági Versenyhivatal - Nyomozóügyészség. Az Ön dolgát megkönnyítendő, az alábbit tudom javasolni: Létezik a felmondásról és a panaszlevelekről egy sablon. Ezekbe bele kell ugyan írni az ügyre vonatkozó speciális adatokat (pl.: cégnév, szerződéskötés helye, ideje, igényelt összeg, pozíciószám), de a jogi szövege fix. A kitöltendő részek ki vannak pontozva, vagy sárgával ki vannak emelve.