fbpx

| Kovács Andrea

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Karácsonyi vásárok Budapesten

Az év végi hajrában lassan ideje az ajándékoknak is időt szentelni, erre az egyik legjobb lehetőség a karácsonyi vásár: sokféle, nem feltétlenül szokványos termék.  A fájón korai délutáni sötétségben remélhetőleg barátságos fények várnak, és talán még nincs akkora tömeg, hogy ne lenne jó érzés pulttól pultig ráérősen császkálni, keresgélni.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

November 29. – január 1.

Maga a tér is biztosan az egyik legjobb hely egy vásárra: elég tágas nagyobb tömeg befogadására is, nem mellesleg csodaszép. Gasztrotermékek, kézműves tárgyak, fényfestés, korcsolya (kölcsönzési lehetőséggel), Mikulással. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet sátrában adományt adhatsz, az Elveszett Állatok Alapítvány fajtamentő csoportja, a Vizslamentés csoport pedig programokkal, oktatással, kutyafotózással várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

Nemzetek karácsonya (Nemzeti Múzeum kertjében)

November 29. – január 2.

A több mint egyhónapos programsorozat részeként számos ország kultúráját, gasztronómiáját ismerhetjük meg. Lesz Budapesti Nagy Kultúrzsibi (korábban az Erzsébet-térre szervezett bolhapiac), kézműves műhely gyerekeknek, sőt, a finn Mikulás is megjelenik. December 20-ig a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtőhelye is, leadható a cipősdoboz. A belépés ingyenes.

Advent Óbudán (III., Fő tér és Kolosy tér)

November 30. – december 22.

Két helyszínen is találunk árusokat, programokat. A Fő téren kézműves vásár, ingyenes korcsolyapálya, hétvégén adventi műhely várja a látogatókat. A Kolosy téren viszonylag kevés árus található, viszont van két csacsi, amire felülhetnek a gyerekek és nagy táblás játékokkal is szórakozhatnak. December 13-ig rászoruló családoknak gyűjtenek játékot, hétvégén lehet leadni a Fő téren, a Kolosy téren a Nemzetközi Gyermekmentő Alapítvány részére folyik adomány- és játékgyűjtés. A belépés ingyenes.

Iparművész Karácsony (Iparművészeti Múzeum)

December 6-8.

Vásár az üvegcsarnokban több mint 100 tervezővel: grafikusok, textiltervezők, keramikusok, divattervezők stb., rengeteg iparművész munkájával ismerkedhetünk.  A gyerekeket kézműves foglalkozással várják. A belépő 800 Ft, a családi jegy 2000 Ft és kombinált jegyet is lehet kérni, ami érvényes a  rendezvényre és kiállításra egyaránt, ez 1500 Ft.

Wamp (Millenáris)

December 8., 15., 22. 

A designvásár – itt leginkább jó minőségű termékekkel találkozhatunk, rendszerint maguk az alkotók árulják a holmikat. Ruháktól a gyerekjátékon át a dísztárgyakig mindenféle árut találunk, mindhárom alkalommal lesz gasztroszekció is, kézműves élelmiszerekkel. A gyereksarokban használt kávékapszulákból lehet majd karácsonyfadíszt készíteni illetve mikulást és mikulásszánt is tudnak majd barkácsolni a kicsik. A belépő 500 Ft, ami levásárolható.

Ajándék Terminál (Erzsébet tér)

December 9-18.

A design terminál karácsonyi vására, ahol 50 magyar tervező termékeit találjuk. 17-én és 21-én árverésen kelnek el a designerek felajánlott tárgyai, a bevétel 10%-át nevelőotthonoknak adják illetve az ott élő gyerekekre fordítják.

Project Showroom – karácsonyi pop-up bolt (most nem a Hajós utcában, hanem a Dessewffy utca 28-20. alatt)

December 12-23. 10-20h

A projekt lényege, hogy csak időszakosan működik a bolt, és mindig mást kínál: most karácsonyi ajándékokat. Az erre az alkalomra tervezett térben magyar és külföldi  termékeket találhattok bármelyik korosztály számára még az utolsó pillanatban is (ékszerek, kiegészítők, könyvek, lakásdekor, játékok stb.). A Magnet Bank hajléktalanokat támogató programja keretében hővédő fóliákat ajánlott fel, most itt a boltban bárki foghatja és viheti, ha oda tudja adni valakinek, akinek szüksége van rá. A belépés ingyenes.

Design Lakásvásár (II., Bimbó út 9.)

December 14., 10-18h

Sok-sok ismert magyar tervezővel találkozhattok itt is, a hely előnye, hogy a tér nem gigantikus, belátható, körbejárható. Játékok, könyvek, kozmetikumok, ruhák, édességek stb. (a konkrét alkotók listáját a linkre kattintva olvashatjátok). Belépő nincs, süti viszont igen!

Kreatim Karácsonyi Vásár (Műcsarnok)

December 15.

Csupa magyar iparművész termékeit lehet  itt ezen az egy napon megvásárolni, több mint 60 árusnál mindenféle kategóriában. A belépés ingyenes.

Patron – kortárs műtárgyvásár (Stúdió Galéria, Rottenbiller u. 35.)

December 1-18. 

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója harmadik karácsonyi vására azzal a céllal, hogy elérhető áron kínálnak kortárs magyar műtárgyakat az érdeklődőknek, idén 80 művész alkotásával. A belépés ingyenes.

 

Kép: Fidelio.hu

A cikk megjelenése a Nemzetgazdasági Minisztérium FV-I-13-C-0003 pályázat keretében valósult meg.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás