fbpx

Kampány az egészséges táplálkozásért

A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) és a svájci Fédération Romande des Consommateurs (FRC) 2013. augusztusában közös programot indított az egészségtelen táplálkozási szokások megváltoztatása érdekében. A projekt két fő részből áll: egészséges táplálkozás népszerűsítése és kapacitás-fejlesztés az FRC-től a TVE részére. 

A projekt első részének célja az egészséges táplálkozás népszerűsítése több társadalmi csoportnak: tudásátadás fogyasztóknak innovatív csatornákon (internet, okostelefonok, felnőttképzés, közösségi média), valamint legújabb információk és vásárláshelyi segítség a vásárlóknak, hogy egészségesebben válasszanak élelmiszereket, és ez által megelőzzük a táplálkozással kapcsolatos egészségügyi problémákat. 

Projektünk eredményeképp a jómódú és a szerényebb bevételű fogyasztók is jól informált és felelős döntéseket hoznak az élelmiszerek kiválasztásakor, hozzájárulunk egészségesebb életmódjukhoz, a magasabb várható élettartamhoz és jobb életminőséghez, az egészségügyi kiadások csökkentéséhez.

Ismerkedj meg programunk elemeivel, eredményeivel:

                                                

 

                                      

 

 

Teszteld magad!: Mennyit tudsz az egészséges táplálkozásról?

 

   Partnerünk a sváji Federation Romande des Consommateurs (FRC).

 

A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg, 2013. augusztus 1. és 2014. május 31. között.

          
 

 

Developing innovative knowledge sharing methods and disseminate knowledge for changing unhealthy eating habits

The project is based on the mutual cooperation of the Association of Conscious Consumers (ACC) and the Fédération Romande des Consommateurs (FRC), whose aim is to contribute to the well-being of consumers by raising their awareness on the sustainability aspects of their consumption and to help them to live more sustainable lifestyles even from smaller budget. The initiative is focused on changing unhealthy eating habits and aims at promoting healthy eating to various social groups through providing information on food additives and on alternatives economical and healthier choices; the secondary focus is capacity building from FRC to ACC. 

The project is supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution.

 

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás