fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Júniusban újra 50 kilométeres diéta !

| Tudatos Vásárló

Még lehet csatlakozni az 50 kilométeres diétához! Hogy mi is ez? Szabadon vállalt étkezési átszoktató rendszer. Amikor kérdezel, tájékozódsz, főzöl és egyre egészségesebbnek és jobban érzed magad!

A Messzelátó Egyesület népszerű programja újratöltve. Diétázz júniusban is! A cél, hogy mindent, amit megeszel helyi termelőktől szerezd be, akik kímélő módon, vegyszermentesen termesztenek, és közelről hozzák a portékáikat.

Ezzel jót teszel a szervezetednek és a környezetednek is.

Az 50 kilométeres diéta alapötletét egy kanadai házaspár könyve (http://100milediet.org/book ) inspirálta, amelyben 100 mérföldes diétájukról (100 mile diet) számolnak be. Ők akkor arra vállalkoztak, hogy kerek egy esztendőig csupán 100 mérföldön belül termesztett alapanyagokból készítik ételeiket.

Ebből a diétából kiindulva hoztuk létre az 50 kilométeres diétát, mely 2012. június 1-től egy hónapig tart, s melyhez bárki szabadon csatlakozhat. 

 

Együtt könnyebb!

Nem egyszerű. Végig kell gondolnod egy hétre előre, hogy mit fogsz enni. Meg kell találnod a helyeket, ahol beszerezheted az alapanyagokat 50 km belül. Főzni kell, mert az étterem nem játszik ebben a hónapban. Sokkal egyszerűbb, ha barátokkal vagy munkatársakkal csinálod! Felváltva vagy együtt tudtok főzni, készülődni. Az 50 km-es diéta összehozza az embereket. Erőt adunk egymásnak, segítünk beszerezni az alapanyagokat, együtt főzünk, beszélgetünk. Együtt eszünk! Mindez jó a depresszió ellen is.

Néhányan már idő előtt elkezdték az 50 kilométeres diétát, hogy az ő tapasztalataikat is felhasználhatjátok az egy hónap alatt. Erről, illetve a későbbiekbn a résztvevők élményeiről az 50 kilométeres diéta blogján olvashattok.

A szerevzők összeállítottak nektek egy heti menüt is, hogy egyszerűbb legyen.

A diétát sokan kezdik el egyszerre, a résztvevők a levelezőlistán és blogon is megoszthatják egymással a tapasztalataikat. Ha tehát valaki felfedez egy kedves helyi termelőt, vagy tud egy jó receptet, azt megoszthatja társaival. Így közösségben még jól is szórakozhattok!

További infomráció a programról az 50 kilométeres diéta honlapján.  

 

Forrás: Messzelátó

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok