fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Jól megy Budapesten a zöldautó-megosztás, a GreenGo

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Lassan féléves Budapest egyik legmenőbb környezetbarát közlekedési formája, a GreenGo. Ha nincs saját kocsid, regisztrálj és pattanj villanyautóba! 

A GreenGo egy új közösségi közlekedésforma a fővárosban; olyan, mintha a taxit ötvözték volna az autó-megosztással, a carsharinggel. Perc alapú autóbérlet, amellyel ráadásul környezetbarát villanyautót, Volkswagen e-Upokat vehetünk kölcsön egy okostelefonos applikáción keresztül.

A regisztrációhoz egy évnél régebben szerzett érvényes jogosítványra, személyes adatokra és egy bankkártyára van szükség. Az okmányokat a cég belvárosi irodájában (VII. Rumbach Sebestyén u. 15.) személyesen lehet bemutatni és aláírni a szerződést.

A Greengo autóit a szolgáltatási területen belül bárhol le lehet tenni, ahol más számára is könnyen hozzáférhető. Ha lemerült a gépkocsi, akkor a cég elszállítja. A használat alatt, a személyes szerződéskötés kivételével, minden folyamat online intézhető.

A GreenGo teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás.

Van rá igény, bővülnek

Hogy Budapesten van igény az e-car sharingre, jól látszik abból, hogy a flotta tavaly novemberben 45 autóval indult, és ma már közel kétszer ennyi gépkocsija van. A GreenGo-t jellemzően 25-45 közötti belvárosi lakók használják, akiknek nincs saját kocsija vagy nem akarnak a parkolással nyüglődni.

A cég a sikert látva a jövőben tovább bővíti a szolgáltatást – a tervek között szerepel a flotta bővítése, a lefedett terület kiterjesztése, és állandó drosztok kiépítése.

Az egyszeri regisztrációs díj 4.900 forint, plusz az online regisztráció 1.000 forint, amiért cserébe jár 30 perc ingyen autózást. A kocsit ezután percenként minimum 65 forintért használhatjuk, parkolás közben 15 forintért vár ránk.

A totalcar.hu kalkulációja szerint autót tartani sem olcsóbb: alsó hangon havi 35 ezer forint az autózás. (A honlapon lévő kalkulátorral bárki kiszámolhatja, mennyibe kerül neki gépkocsija havonta.) A saját autóval ellentétben a biztosítás, a szervizelés, a tankolás, a téli-nyári gumi, a közterhek vagy a parkolás sem a mi gondunk. A Greengo mindezek helyett környezetbarát autóbérlési megoldás.

A szolgáltatás részleteiről a greengo.hu-n tájékozódhatunk.

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok