fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Jó példa: Fairtrade kávé az OMV-kutaknál

| Tudatos Vásárló

Az OMV benzinkútjain lévő kávézókban fairtrade minősítéssel ellátott alapanyagból készített kávét lehet inni. Örülve a pozitív példának, megkérdeztük az OMV-t erről a kezdeményezésről.

Az OMV 2014-ben kezdte meg egy saját, egyedi kávéblend (kávé keverék) fejlesztését. Az új VIVA kávékeveréket először Németországban és Ausztriában vezették be 2015-ben, majd 2016 nyarán a vállalat összes piacán, 11 országban. A kávé alapanyagát egyetlen partnertől, az olasz Gimoka kávépörkölőtől szerzi be a cég, magát a keveréket is együtt fejlesztette a két vállalat – tudta meg a tudatosvasarlo.hu Elek Adrienntől, a cég Loyalty specialistájától.

 

Fairtrade kávé az egész országban

Tudod, mit jelent a ruhádon, samponodon, kávédon lévő termékcímke? Játssz velünk!

Bármelyik OMV állomásnál álljunk is meg, ihatunk fairtrade kávét: a blend Magyarország összes, 183 OMV-töltőállomásán elérhető, ezek közül 107 kúton VIVA kávézó is működik, fairtrade kávéval. Haza is vihetünk belőle, hiszen a blend otthoni felhasználásra szánt kiszerelésben is kapható.

A fairtrade kávé a cég adatai szerint egyre jobban fogy: tavaly a hazai OMV-kutakon már több mint 2,5 millió csészével értékesített a vállalat – ez százalékos arányban kétszámjegyű éves növekedést jelent az előző évihez képest. Az OMV arra számít, hogy ez a dinamika a jövőben is fennmarad.

 

Jön a tea is

A vásárlók közül sokan már tisztában vannak a fairtrade minősítés jelentésével, és kimondottan keresik a fairtrade termékeket. Azoknak, akik nem ismerik a minősítést, szívesen nyújtanak felvilágosítást a töltőállomáson dolgozók.

A képzések, a tapasztalatok és a vásárlói visszajelzések minden OMV-dolgozó számára egyértelművé teszik, hogy a méltányos kereskedelemből származó alapanyagok kiemelkedő piaci és fenntarthatósági értéket képviselnek. Ez utóbbi mind a termelők helyzetének javítása, mind pedig a jó minőség biztosítása miatt fontos a cég számára – magyarázza Elek Adrienn.

Az OMV a vásárlói igények és visszajelzések alapján tervezi, hogy a töltőállomásokon elérhető, helyben fogyasztható teakínálat is méltányos kereskedelemből származó termékekből áll majd.

Köszönjük a közreműködést Vajnai Erikának.

kép: omv.hu

 

Segíts Banán Ferinek: legyen fairtade a boltokban!

Támogasd Banán Ferit a Tudatos Vásárlók Egyesületének online akciójával

Írd alá a lenti petíciót, hogy megmutassuk , a fogyasztók is igénylik a változást és fairtrade termékeket szeretnének a boltokba. A levelet címezheted egy vagy akár az összes láncnak. A kérésed közvetlenül a szupermarketláncnál landol, így tudni fogják, hogy a méltányos kereskedelem ügye fontos a vásárlóknak.

Szerezz te is támogatókat és juttasd el kampányunkat minél több ismerőshöz: oszd meg a petíciót, Banán Feri facebook eseményét, és kérd ismerőseidet, hogy ők is csatlakozzanak.

Mindeközben a TVE levélben kereste meg a szupermarketláncok vezetőit a fenti kéréssel. Tájékoztatni fogunk, hogy milyen válasz érkezik a szupermarketektől.

Írd alá a petíciót itt!

 

 

 

 

 

 

Nyitókép: pixabay.com

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

   

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

    Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok