fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Jégkocka-akció az éghajlat védelméért: június 5-ig még lehet tippelni a nyereményekért!

| Magyar Természetvédők Szövetsége

Budapesten, Debrecenben és Szegeden június 6-án csomagolják ki a Víz Világnapján hőszigetelt jégkockákat. A jég mekkora része maradt meg? Június 5-ig még megtippelheted!

A Magyar Természetvédők Szövetsége a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel, a Hajdúböszörményi Ifjúsági Természetvédő Körrel és Reflex Környezetvédő Egyesülettel közös Jégkocka akciójában március 22-én (a Víz Világnapján) egy-egy, 1,2 m x 1,2 m x 1,2 m -es jégkockát állított fel és csomagolt be az ország három pontján. A Budapesten, Debrecenben és Szegeden kiállított jégkockákat minden esetben a passzív (= jó hőszigetelésű) házak épületgépészeti követelményei szerint burkolták szigetelőanyagba közel három hónapra.

A klíma-tudatosság növelését célzó akcióval a rendezők egyszerre hívják fel a figyelmet az éghajlatváltozás problémájára és az épületek megfelelő hőszigetelésének fontosságára. Ez utóbbinak célja, hogy tudatosítsák: mindenki tehet az éghajlatváltozás ellen. Az ipar, a mezőgazdaság és a közlekedés mellett mára ugyanis – közvetve vagy közvetlenül – a háztartások váltak a legjelentősebb üvegházgáz-kibocsátókká. A Kárpát-medence éghajlati viszonyai mellett megfelelő hőszigeteléssel hatékonyan csökkenthető a télen fűtésre, nyáron hűtésre fordított energiafogyasztás, ami a pénzmegtakarítás mellett azt a környezeti előnyt is magában hordozza, hogy csökken a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gáz (pl. szén-dioxid) kibocsátása.

Az akció június 6-ig, a Környezetvédelmi Világnapig tart. Ekkor a jégkockákat kicsomagolják, s kiderül, mekkora része maradt meg a kockáknak, s mekkora olvadt el.

Az akció részeként június 5-ig még bárki megtippelheti, hogy a jég mekkora hányada éli túl az akciót, és marad meg a kicsomagolás idejére. Négy kategóriára lehet tippelni: 0-25%, 25-50%, 50-75% vagy 75-100% marad meg a jégből. A sikeres tippelők között helyszínenként egy-egy kerékpárt, valamint további ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

 

***

A tipp- és nyereményjáték részletei

A tippeket a tippelők nevével, postacímével és telefonszámával együtt a rendezőkhöz kell eljuttatni elektronikusan, attól függően, hogy a tippelő lakhelye alapján melyik akcióban vesz részt. A nyerteseket a jégkocka kicsomagolás helyszínein sorsolják ki közvetlenül a csomagolást követően.

Beérkezési határidő: június 5.

Helyszínek, információ és tippbeküldés:

1. Budapest, Jövő Háza parkja (1024 Budapest, Fény u. 20-22., Fogadó épület előtti rész; rendező: MTVSZ, www.mtvsz.hu, email: info@mtvsz.hu)

2. Debrecen, Malom Park (rendező: HITVK, www.hitvk.hu, email: info@hitvk.hu)

3. Szeged, Roosevelt tér (rendező: CSEMETE, www.csemete.com, email: csemete@csemete.com)

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok