fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Javultak a munkakörülmények a kínai IT szektorban

| Tudatos Vásárló

Nemzetközi kampány hatására egyes kínai elektronikai beszállító üzemekben nőttek a bérek, kevesebb gyakornokot alkalmaztak, és megszűnt a munkára jelentkezők hepatitis-B fertőzöttségének vizsgálata is. A helyzet viszont továbbra sem rózsás.

A nemzetközi makeITfair projekt által vizsgált gyáraknak (melyek az Apple, a Microsoft, a Motorola, a Philips és a Sony beszállítói) azonban még van mit változtatni, néhány jelentős probléma továbbra is fennáll: a béremelések mértéke nem kielégítő, a túlórák száma továbbra is kiemelkedően magas, a szakszervezetekkel kapcsolatban pedig nagyfokú tájékozatlanság jellemző. Ezek a makeITfair napokban megjelent “Számítógépes játékok és zenelejátszók előállítása Kínában” című jelentésének következtetései.

A nemzetközi makeITfair projekt – amelynek magyarországi koordinátora a Tudatos Vásárlók Egyesülete – legfrissebb kutatásában nyilvánosságra hozta, hogy négy kínai gyárban milyen változtatásokat tettek a rossz munkakörülményekről szóló 2009-es jelentés hatására. 

A makeITfair projekt célja, hogy tájékoztatást nyújtson a fogyasztói elektronikai cikkek –mobiltelefonok, MP3-lejátszók, számítógépes játékok, laptopok – termelési láncában bekövetkező munkaügyi és emberi jogi visszaélésekről, illetve környezeti problémákról. A projekt az Európai Unió, valamint a résztvevő szervezetek: a holland SOMO (Centre for Research on Multinational Corporations), a német Germanwatch, a finn Finnwatch, a svéd Swedwatch és a Fair Trade Center, a dán DanWatch, a finn Pro Ethical Trade Finland, a magyar Tudatos Vásárlók Egyesülete, a dél-afrikai CSRSC (Civil Society Research and Support Collective), a fülöp-szigeteki WAC (Workers Assistance Centre Inc.), az ACIDH (Action Against Impunity for Human Rights) a Kongói Demokratikus Köztársaságból, és az indiai Cividep társfinanszírozásával valósul meg.

“A négy üzem esetében bekövetkezett javulások ellenére továbbra is fennállnak a dolgozók terheinek, valamint a velük szembeni jogsértéseknek az alapvető okai. Nincsenek hiteles, független és demokratikusan megválasztott szakszervezetek. Habár a rendkívül alacsony alapbérek némiképp növekedtek, a felkínált bérek továbbra is jóval alacsonyabbak, mint ami a Guangdong tartományban elegendő lenne a megélhetéshez “ – véli Päivi Pöyhönen, a makeITfair projektet támogató részvételi szervezet, a Finnwatch munkatársa.

A vizsgált gyárak egyike a Foxconn-hoz tartozik, melynek kínai üzemeiben 2010-ben a munkások öngyilkossági hulláma söpört végig. Ennek eredményeként a cég ígéretet tett arra, hogy javítani fogja a munkakörülményeket, növeli a béreket, csökkenti a túlórák számát, valamint több óriási gyárkomplexumot épít ki a belső-kínai tartományokban. Utóbbi intézkedés lehetővé teszi majd, hogy a munkások közelebb lakhassanak otthonaikhoz. Sőt, a Foxconn volt az egyetlen a vizsgált beszállítók közül, amely célul tűzte ki, hogy 2011 végére tartani fogja magát a kormány által maximálisan előírt havi 36 túlórához.

“A tragikus öngyilkosságokat követően a Foxconn megemelte azoknak a dolgozóknak az alapbérét, akiket hat hónapnál régebb óta foglalkoztat. Ez pozitív lépésnek tekinthető, azonban a munkások jelentős részét – köztük a diákmunkásokat – nem érinti a fizetésemelés. A Foxconn ugyanakkor azt tervezi, hogy áthelyezi a tevékenységét a belsőbb tartományokba, ahol a bérszintek alacsonyabbak, például Shenzenben” – közölte Debby Chan Sze Wan a SACOM-tól, amely a makeITfair helyi kutatási partnere.

 

Heti robot szabadnap nélkül

A fent említett javulások mellett a munkaközvetítő irodák által beszedett díjakat azóta alaposabb vizsgálatnak vetik alá, eltörölték a pénzben kirótt büntetéseket, és emelkedett a munkásszállók higiéniai színvonala is.

A makeITfair projektbemutatkozik a hannoveri CeBIT intformatikai vásáron: 2011. március 1-5. között (13. csarnok, C39, “Eco ICT Solutions”). Kapcsolatfelvétel: Cornelia Heydenreich, +49/179/783 5551, heydenreich[@]germanwatch.org

Másrészről viszont a túlórázás mind a négy vizsgált gyárnál meghaladta az állam által előírt havi legfeljebb 36 órát. Annak ellenére, hogy a kínai munkajog legalább heti egyszeri pihenőnapot ír elő, mind a négy üzem dolgozói említettek olyan időszakokat, amikor heteken át szabadnap nélkül kellett dolgozniuk. A munkások emellett továbbra is nehézségekkel szembesülnek, amikor megtagadnák a túlórázást vagy szabadságot vennének ki. A tanulmány kapcsán több mint száz gyári dolgozóval készült interjú.

A megkérdezett dolgozók nagy részének szűkösek az ismeretei a saját üzemükben működő szakszervezetekről. A beszállító cégek viszont állítják, hogy a dolgozók ismerik a szakszervezeteket, és azok hatékonyan képviselik a tagjaik érdekeit.

Ezek a pozitív vélemények meglepőek a vállalatok részéről, hiszen a munkavállalóknak nincs lehetőségük arra, hogy megválasszák a saját szakszervezeti képviselőiket, a kollektív szerződés pedig nem létezik Kínában. Mélyrehatóbb változások és átfogó javulás csak akkor várható, ha a munkások kellő tájékoztatásban részesülnek és megismerkednek a jogaikkal, valamint ha teljes és korlátlan jogot kapnak az önszerveződésre és véleménynyilvánításra.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok