fbpx

| Lugosi Bea

Itt vehetsz környezetbarát WC papírt

Szétnéztünk a nagyobb szupermarketekben és drogériákban, hogy hol lehet környezetbarát WC papírt venni. Sajnos nem túl nagy a kínálat, de tudatos vásárlóként azért van némi választási lehetőségünk.  

Mivel megkerülhetetlen termékről van szó, amiből elég nagy mennyiség fogy minden háztartásban, jó lenne, ha több boltban elérhető lenne környezetbarát verzió. pl. újrahasznosított papírból vagy legalább fenntartható erdőgazdálkodásból származó papírból készült termék. A nagyobb szupermarketekben és drogérialáncokban összesen három helyen találtunk zöld terméket.

A lenti öt független minősítést kerestük. Az InterSparban, a DM-ben, Rossmanban, Lidle-ben és a Zöldpolc webáruházban találtunk minősített újrahasznosított papírból vagy részben fenntartható erdőgazdálkodásból származó alapanyagból készült terméket.  Két kakukktojás is került a képbe, az InterSpar saját márkás Spar Budget terméke és a Tesco Value terméke habár nem minősített, de újrahasznosított papírból készül, és az ára tényleg kedvező.

 

Ha WC papírt veszel, válaszd a lenti logóval ellátott termékeket!

 

Blaue Engel címke minősítő rendszerében komplexen jelennek meg fogyasztói és környezeti érdekek. Papírtermékeknél érdemes a 100% újrahasznosított papírból készült feliratu logót keresni.

Ismered a Termékcímke adatbázisunkat? Itt számos termékcímkéről olvashatsz, hogy melyiket érdemes keresni és melyiket nem.  

 

 

 

 

 

Az Forest Stewardship Council (FSC) felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer. A minősítés szavatolja, hogy az erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak betartják a szervezet szabványait és előírásait, s az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek. 

 

Azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyeknek kedvezőtlen környezeti hatásaik jelentősen kisebbek, mint a hasonló célra szolgáló termékeké és szolgáltatásoké uniós ökocímkét kaphatnak, ez az EU Ecolabel.  

 

 

 

Az Európai Uniónak is és több más államnak van nemzeti környezetbarát védjegye. A skandináv régió ökocímkéje a Nordic Ecolabel.

 

 

 

 

A Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer. A minősítés szavatolja, hogy az erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak betartják a szervezet szabványait és előírásait, s az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek. 

 

 

Bolt

Termék neve

Minősítés 

 

Zöldpolc

 

(Tudatos Vásárló Kedvezménykártya

elfogadóhely)

Grazie Natural

 

EU Eco Label

 

InterSpar

Lovely (kék, sárga, lila)

 

Der Blaue Engel

 

InterSpar

SparBudget 

 

 

Lidl

Floralys Recycled

 

Nordic Eco Label

DM

Sanft&Sicher (sajtámárkás) 3-lagig

 

Der Blaue Engel

DM

Sanft&Sicher (sajtámárkás) 3-lagig Recycling

 

Der Blaue Engel

DM

Sanft&Sicher (sajtámárkás) Extra-dick

 

FSC Mix

 

DM

Sanft&sicher egyéb

 

PEFC

Rossman

Alouette Recycling

 

Der Blaue Engel

 

Rossman

Alouette

 

PEFC

Tesco

Tesco Value

 

Ha ismersz olyan boltot, ahol lehet környezetbarát WC papírt venni, kérjük írd meg nekünk a termék és a bolt nevét a szerk@tudatosvasarlo.hu címre. 

 

Kép: zuhause.de

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás