fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Itt vehetsz környezetbarát papírzsepit

| Tudatos Vásárló

Szétnéztünk a nagyobb szupermarketekben és drogériákban, hogy hol lehet környezetbarát papírzsepit venni.  Még a korábbi körképünkben leírt WC papírnál is rosszabb a helyzet: mindössze két helyen találtunk újrahasznosított alapanyagból készült terméket, emellett még néhány alternatív beszerzési forrásra is bukkantunk.   

Mivel sokan ódzkodnak a textílzsebkendő használatától sajnos paprízsepiből nagy mennyiség fogy minden háztartásban, főleg influenza szezonban. Ezért jó lenne, ha több boltban elérhető lenne környezetbarát verzió. pl. újrahasznosított papírból vagy legalább fenntartható erdőgazdálkodásból származó alapanyagból készült termék. Szétnéztünk a nagyobb szupermarketekben és drogérialáncokban, de mindössze két helyen találtunk zöld terméket, igaz ott elég széles a paletta

Tudatos vásárlóként érdemes megfontolni, hogy legalább amikor nem vagyunk nagyon náthásak, válasszuk inkább a jó bevált textilzsebkendőt. Ezt elég bedobni a mosógépbe a többi ruha mellé, nem igényel több vizet vagy mosószert a tiszítása. 
A DM sajátmárkás Soft&Sicher Recycling Der Blaue Engel logóval ellátott terméke 100% újrahasznosítot papírból készül, a Soft&Sicher Atemfrei és Classic névre hallgató termékek FSC Mix minősítésűek. 

Rossman sajátmárkás Alouette terméke pedig FSC Mix jelölésű, vagyis tartalmaz FSC tanúsított erdőgazdálkodásból származó alapanyagot, újrahasznosított anyagot, vagy más ellenőrzött forrásból származó összetevőt

 

Ha papírzsepit veszel, válaszd a lenti logóval ellátott termékeket!

 

Blaue Engel címke minősítő rendszerében komplexen jelennek meg fogyasztói és környezeti érdekek. Papírtermékeknél érdemes a 100% újrahasznosított papírból készült feliratu logót keresni.

 

Ismered a Termékcímke adatbázisunkat? Itt számos termékcímkéről olvashatsz, hogy melyiket érdemes keresni és melyiket nem.  

 

 

 

 

Az Forest Stewardship Council (FSC) felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer. A minősítés szavatolja, hogy az erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak betartják a szervezet szabványait és előírásait, s az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek.

 

Azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyeknek kedvezőtlen környezeti hatásaik jelentősen kisebbek, mint a hasonló célra szolgáló termékeké és szolgáltatásoké uniós ökocímkét kaphatnak, ez az EU Ecolabel.  

 

 

Bolt

Termék neve

Minősítés

 

DM

Soft&sicher

Recycling

 

Der Blaue Engel

 

DM

Soft&sicher Atemfrei

 

FSC Mix

 

DM

Soft&sicher Classic

FSC Mix

Rossman

Alouette (sajátmárkás)

FSC Mix


Zöldpolc

(Tudatos Vásárló Kedvezménykártya

elfogadóhely)

PicurÁr Egészségtár

(1074 Bp, Dohány utca 63/b.)

Grazie Natural

 

 

EU Eco Label

Zöldpolc

(Tudatos Vásárló Kedvezménykártya

elfogadóhely)

One Euro Market

LIlla Duo 

újrahasznosított papírból

 

Ha ismersz még olyan boltot, ahol lehet környezetbarát papírzsepit venni, kérjük írd meg nekünk a termék és a bolt nevét a szerk@tudatosvasarlo.hu címre. 

 

Kép: zuhause.de

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium PTKF/467/2014-es számú Zöld Forrás pályázat keretében készült. 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok