fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Itt az összecsukható elektromos bicaj

Egy kaliforniai cég praktikus megoldást kínál az ingázóknak az út eleji és az út végi néhány kilométer megtételéhez. Itt az URB-E, az összecsukható elektromos bicikli.
 

A nagyvárosi tömegközlekedés szakirodalmában last mile – utolsó mérföld – problémaként ismert az a kérdés, hogy az ingázók miként jutnak el a tömegközlekedéstől a munkahelyükig.  A first mile is ugyanilyen fontos, hiszen a lakóhelytől is el kell jutni az autóbuszig, metróig vagy vasútig.

Sokan a kerékpárt használják erre a célra, de annak nagy hátránya a korlátozott szállíthatóság és a tárolhatóság. Nem mellékes az sem, hogy a kerékpárt lábbal kell hajtani, aminek megvannak ugyebár a mellékes hozadákai, főleg nagy melegben. Nem mindenki szeret izzadtan munkába érkezni.

Egy kaliforniai cég, az Egological Mobility Solutions Inc. már előrendeléseket vesz fel a szerintük optimális megoldást kínáló eszközre, a világ jelenleg legkompaktabb elektromos kerékpárjára, az URB-E-re, amit 2012-ben kezdtek tervezni. Ezen a nyáron pedig megkezdődik a sorozatgyártás is. A tervezés során a fő szempontok voltak: könnyű szerkezet, egyszerű kezelhetőség, jó manőverezhetőség, kis méret, versenyképes ár.

A kis jármű jelenleg 2 változatban létezik, a háromkerekű „commuter” a nehezebben manőverezhető helyekre és a fürgébb 2 kerekű verzió. Egy egyszerű átalakító megvásárlásával a két verzió kombinálható is. A bicikli pedig „lopásbiztos” is, hiszen annyira kicsi, hogy mindig magunkkal vihetjük. A kétkerekű  modell bevezető ára 1.799 USD lesz, de most 350 USD befizetésével előrendelhető nyár végi szállítással, amikor további 549 dollárt kell még fizetni.

Forrás: www.urb-e.com

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás