fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Itt az összecsukható elektromos bicaj

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Egy kaliforniai cég praktikus megoldást kínál az ingázóknak az út eleji és az út végi néhány kilométer megtételéhez. Itt az URB-E, az összecsukható elektromos bicikli.
 

Támogass 1%-kal, és mi kiderítjük, megmérjük, megírjuk!

A nagyvárosi tömegközlekedés szakirodalmában last mile – utolsó mérföld – problémaként ismert az a kérdés, hogy az ingázók miként jutnak el a tömegközlekedéstől a munkahelyükig.  A first mile is ugyanilyen fontos, hiszen a lakóhelytől is el kell jutni az autóbuszig, metróig vagy vasútig.

Sokan a kerékpárt használják erre a célra, de annak nagy hátránya a korlátozott szállíthatóság és a tárolhatóság. Nem mellékes az sem, hogy a kerékpárt lábbal kell hajtani, aminek megvannak ugyebár a mellékes hozadákai, főleg nagy melegben. Nem mindenki szeret izzadtan munkába érkezni.

Egy kaliforniai cég, az Egological Mobility Solutions Inc. már előrendeléseket vesz fel a szerintük optimális megoldást kínáló eszközre, a világ jelenleg legkompaktabb elektromos kerékpárjára, az URB-E-re, amit 2012-ben kezdtek tervezni. Ezen a nyáron pedig megkezdődik a sorozatgyártás is. A tervezés során a fő szempontok voltak: könnyű szerkezet, egyszerű kezelhetőség, jó manőverezhetőség, kis méret, versenyképes ár.

A kis jármű jelenleg 2 változatban létezik, a háromkerekű „commuter” a nehezebben manőverezhető helyekre és a fürgébb 2 kerekű verzió. Egy egyszerű átalakító megvásárlásával a két verzió kombinálható is. A bicikli pedig „lopásbiztos” is, hiszen annyira kicsi, hogy mindig magunkkal vihetjük. A kétkerekű  modell bevezető ára 1.799 USD lesz, de most 350 USD befizetésével előrendelhető nyár végi szállítással, amikor további 549 dollárt kell még fizetni.

Forrás: www.urb-e.com

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok