fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Internetes vásárlás: nem kell indokolni az elállást

Nem tetszik az interneten rendelt telefon – visszaküldöm. Erre minden fogyasztónak joga van.

 

 

 

 

Az internetes vásárlásnál nem tudjuk a terméket kézbe venni és kipróbálni úgy, mint egy hagyományos boltban. Ezért illeti meg a fogyasztókat 14 naptári napos elállási jog. Ez azt jelenti, hogy ha a szerződéskötést követően a szerződéstől bármely okból vissza akar lépni a fogyasztó, ezt indokolás nélkül megteheti, és a megrendelt dolog árát visszakérheti. A „bármely ok” tényleg bármi lehet. Akkor is el lehet állni a szerződéstől, ha a termék egyébként megfelelően működik, nincsen semmi baja, de például mégsem tetszik.

 

A Fogyasztó Barát figyelmeztet benneteket, hogy bizonyos esetekben nem élhettek az indokolás nélküli elállás jogával! Legközelebb ezekről az esetkörökről lesz szó.

 

A vonatkozó jogszabály: 45/2014. (II.26.) kormányrendelet 4. § 2. pont, 20. § (1) bekezdés.

 

 

Sorozatunkban a Jutasa Kft. képregényének segítségével mutatjuk be a fontos fogyasztói jogokat.

 

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás