fbpx

| Tudatos Vásárló

Ingyenes appok a tudatos és zöld élethez II.

Az érintőképernyős kütyükre tölthető applikációknak se szeri, se száma, nem kivétel ez alól a tudatosságot és/vagy zöldülést segítő appok sem. Viszonylag sok globálisan működőképes is található köztük. Sorozatunk második részében az egészséges életmódhoz kapcsolódó applikációkat gyűjtöttük össze. 

SKIN DEEP

ingyenes (androidios)

Az EWG (Environmental Working Group, amerikai környezetvédelmi nonprofit szervezet) applikációja. Tulajdonképp egy gigantikus adatbázis több mint 70.000 termékről, 9000 összetevőről. Mielőtt bármilyen kozmetikumot magunkra, gyermekeinkre kenjük, nem árt megnézni, hogy milyen összetevőket tartalmaz, biztos jó-e nekünk. 

Az app hasznos, ha épp egy bolt közepén állunk és nem tudjuk eldönteni egy termékről, hogy megvegyük-e vagy válasszunk inkább egy másikat.

A Skin Depp két skálát is használ, ami alapján tudunk dönteni: egyfelől az alapanyagok alapján rangsorol, mekkora egészségügyi veszélyeknek vagyunk kitéve (minden összetevőt besorol, minden terméknél megnézhető), másrészt azt is figyelembe veszi, hogy az elérhető adatok alapján az alapanyagokkal kapcsolatban milyen tanulmányok érhetők el, az adott alapanyag hatását vizsgálták-e már egyáltalán.

NOOM WEIGTH LOSS COACH – a fogyókúra legjobb segítője

Ingyenes, premium verzió elérhető (androidios)

Ez az app a fogyókúrázáshoz és a hozzá tartozó adminisztrációhoz ad megfelelő hátteret. A regisztráció és a kívánt célok rögzítése után rögtön tanácsot ad.

A súly és magasság adatok és az elérendő cél alapján belövi a szükséges tevékenységet: mi szükséges a fogyáshoz (mennyi napi kalória engedélyezett, mennyi és milyen testmozgás szükséges ), kérdez (mit ettünk ma, hányszor eszünk egyébként), a mögötte álló adatbázis alapján az étkezéshez kapcsolódó adatokat is kap a fogyókúrázó. Rögzíti a kalóriaszámot és azt is méri, mennyit sétáltunk aznap és az hány kalória elégetésével egyenértékű. A felület egyszerűen kezelhető, habár angolul van, nem bonyolult a nyelvezete. Klassz lehetőség fogyókúrát kezdőknek, akik napról napra szeretnék látni, mit tettek magukért.

WellnessMama

ingyenes (androidios 0.99 dollár)

Katie, az oldal tulajdonosa, 5 gyermekes anya, csupa olyasmiről ír blogján, ami egy környezetére, családjára vigyázni vágyó családanya vágyhat: receptek egészséges étkezéshez, saját kezűleg készíthető kozmetikumoktól kezdve az egyszerű levesekig. Sok oldalon léteznek ezek az infók, itt az a nagy truváj, hogy értelmesen kezelhető app alá tették az egészet.

QUIT SMOKING – Szokj le a dohányzásról!

ingyenes (android)

A dohányzásról való leszokáshoz nyújt segítséget ez az app, az ereje úgy tűnik, a számokban rejlik (vagy legalábbis a számoknak az elmére gyakorolt erős hatásában): ha beírjuk a dátumot, amikor abbahagytuk a dohányzást, onnantól mindent számol, pl. hogy mennyi pénzt takarítottunk meg, mi és mennyivel jobban működik a szervezetünkben.

Az app mögött klassz kis közösség is rejlik, akik biztatnak, segítenek, tippeket adnak. Kezdődhet a leszokás, a megtakarított pénz számolása és a fellélegzés. A Smoke Free ingyenes elérhető ios app.  

GREEN POWER FREE BATTERY SAVER

Ingyenes, premium verzió elérhető (android)

Ez az app abban segít, hogy az akkumulátorunk tovább tudjon működni, az app folyamatosan a készülék teljesítményét ellenőrzi, és beállítja.

Persze van egy manuális része, ahol mi magunk mondhatjuk meg, mi hogy legyen beállitva.. Magyar nyelven is elérhető, a prémium verzió 800 Ft, amiben már a bluetooth és az éjszakai üzemmód is elérhető (míg az ingyenes verzióban ezek blokkoltak)  de ezek nélkül is hasznos. IOS-hez elérhető ingyenes app: Battery Power Free

 

A listában szereplő applikációkat tableten teszteltük 2013. december-2014. január között.

A cikk a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/1329/2013-as számú Zöld Forrás pályázat keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás