fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Ilyen volt az esztergomi Tudatos Vásárló Fesztivál

| Tudatos Vásárló

Szép őszi nap, gasztronómiai ínyencségek a lekvártól a gombán át a házi sörig, koncertek, játékok és sok-sok érdeklődő. Röviden így jellemezhető a hétvégi esztergomi Tudatos Vásárló Fesztivál. De inkább beszéljenek a képek.

Támogass 1%-kal, és mi kiderítjük, megmérjük, megírjuk!

Esztergomban rendeztük meg az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület segítségével az idei harmadik Tudatos Vásárló Fesztivált. A székesfehérvári és a győri fesztivál nagy sikerrel zajlott, a finom terményekről, helyi ételekről készült fotókat megtaláljátok a fesztivál oldalán. Célunk az volt, hogy lehetőséget nyújtsunk a látogatóknak arra, hogy megismerjék a környékbeli termelőket, személyes kapcsolatot alakítsanak ki velük, megkóstolják azok termékeit, ezáltal érdekessé, vonzóvá váljon a helyi termékek vásárlása, a piacra járás.

Ahogy a két másik vidéki fesztiválon, Esztergomban is volt Zöld Köves játék. A rendezvény kijelölt pontjain a helyi termék fogyasztáshoz kapcsolódó játékokkal, vagy az árusoktól érkező kvíz kérdésekre válaszolva lehetett csillogó zöld kavicsokhoz jutni, majd tombolaszelvényre váltani.

Tudatos Vásárló Fesztivál – Esztergom

… és még mindig Esztergom

A rendezvény után, szeptember 29-én workshopot tartunk arról, hogy hogyan kell a gyakorlatban bevásárló köröket szervezni. Bemutatjuk a közvetlenül a termelőtől való csoportos vásárlás szervezési módszereit, valamint gyakorlati példákat, melyek Esztergomban már megvalósultak („Kolbászfüst a panelből”, „Excel tábla helyett répatábla”).

Az alábbi Szatyor kisfilmhez hasonló kezdeményezést szeretnénk elindítani Esztergomban is.

 

 

A programról

A Tudatos Vásárló Fesztiválok a „Helyi termék vásárlást népszerűsítő kampány” című KEOP-2009-6.1.0/B/09-2010-0096 jelű pályázat keretében valósulnak meg. 

Közreműködő szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Helyi termék vásárlást népszerűsítő kampány célja, hogy népszerűsítse a helyi termékeket, és gyakoribbá tegye a közvetlenül a termelőtől történő vásárlást; kedveltté tegye a piaci ős- és kistermelőktől történő gyakoribb vásárlást; elősegítse a fogyasztó és a termelő közötti közvetlen kapcsolat kiépítését, a termékkel kapcsolatos információáramlást, ebből adódóan a termék előállításával kapcsolatos ellenőrizhetőséget, azok környezetkímélőbb előállítását; valamint lehetőség teremsen arra, hogy az érdeklődők olyan helyi termelőket valamint hasonló érdeklődésű fogyasztókat ismerjenek meg, akikkel közösen vásárlói köröket alakíthatnak ki. 

  

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok