fbpx

| Magyar Design Évkönyv 2013

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Ilyen egy menő kartonkerékpár

A Magyar Design Évkönyv 2013-ból ezúttal egy mindössze 2,5 kg súlyú, összeszerelhető gyerekbiciklit mutatunk be.

A gyerekkel együtt növő tárgyaknak nagy kultuszuk van, legyen szó székről, asztalról, ágyról vagy éppen kerékpárról.

 

Váci Balázs kartonbiciklije azon túl, hogy egyszerű, moduláris vázzal rendelkezik, alapanyagválasztásából következően még környezetbarát is. A cserélhető kartoncsövek (impregnálással ellátva vízállók) gyorszáras kötéssel rögzíthetők a csuklókhoz.

A cajga szétszedve

 

Az egész váz 98 alkatrészt tartalmaz, melyek súlya (a legnagyobb csőszettel számolva) nem több 2,5 kg-nál. A karton kerékpár szétszerelve praktikusan szállítható, tárolható, és amíg nő a gyerek, nem kell újra meg újra egy nagyobb biciklibe beruházni, elegendő pusztán a kartoncsöveket hosszabbra cserélni.

 

Még több öko, felelős és klassz termék és történet magyar dizájnerektől a Magyar Design Évkönyv 2013-ban, itt:

 

 

 

Szöveg és fotó (c): Magyar Design Évkönyv 2013, © Text and Design, 2014, MOME Alapítvány

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás