fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Így vesznek rá, hogy megvegyél egy egészségesnek vélt gyerekterméket

| Tudatos Vásárló

A gabonapehely csomagolása óriási felület, rengeteg lehetőséget kínál, hogy igazán vonzó terméket fabrikáljanak belőle. Képes anyagunkban néhány trükköt mutatunk, amire érdemes odafigyelni, hogy ne terelhessék el a figyelmünket a lényegről: az összetételről.

A csomagolás a higiénián és a kötelező információk feltüntetésén túl remek lehetőséget nyújt a figyelemfelkeltésre, főleg ha olyan nagy felületről van szó, mint egy müzlisdoboz. A szülőkhöz és a gyerekekhez is többféleképpen szólnak, ebben a cikkünkben a szülőknek szóló szövegeket, képeket mutatjuk be.

powered by Typeform

 

A csomagolás színe kulcskérédés, a zöld szín természetességet sugall.

A szükséges ásványi anyagok piktogramos megjelenítésével kevésbé lesz hangsúlyos a cukortartalom.

Az a tény, hogy a termékben nincs színezék, se tartósítószer, újabb ok arra, hogy máris egészségesnek véljük a terméket. 

A boldog család megjelenítése azt sugallja, hogy ha ilyen harmonikus étkezésre, együttlétre vágyunk, megéri ezt a terméket beszerezni.

A rengeteg szöveg és kép túlzsúfolttá teszi a dobozt, így a fontos információk, mint összetétel, tápanyagtartalom nehezebb megtalálni.
A cikk második részét a gyerekeknek szóló marketingtrükkökkel itt olvashatod.

Ha mindezeket megérjtük, már sokkal könnyebb lesz csak és kizárólag az összetételre figyelni, és a megfelelő gabonapelyhet kiválasztani.

Közzétéve és lefordítva a Fédération Romande des Consommateurs engedélyével. 

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében valósult meg.

 

 A videó a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára