fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Megmondjuk, milyen ajándékot kérj

| Tudatos Vásárló

Zokni, ing. Persze, könyv. Dezodor, az is jó lesz. Mielőtt az évek óta szokásos válaszokat adod, van egy tippünk, idén mit felelj, ha valaki megkérdezi tőled, mit szeretnél karácsonyra. Vegyél egy nagy levegőt, és kérd azt, hogy az ajándékodra szánt összeget inkább adományozza egy szimpatikus civil szervezetnek. Mi a TVE-nél a következő szervezeteket ajánljuk.

 Andacs Noémi – ÖkoKörök

Teljesen abszurd, hogy a 21. századi Magyarországon még van generációs szegénység, nem is akármilyen. Az Igazgyöngy Alapítvány ez ellen dolgozik: hosszú távú stratégiával, átlátható működéssel és hihetetlen alázattal. Hiszek benne, hogy ez a hosszú távú befektetés megtérül mindenkinek.
 

 

 

Csigi Klaudia – tesztek

Én a Felelős Gasztrohőst ajánlom, mert szeretem őket 🙂 De hogy ennél jobb indokot is mondjak: tök jó kezdeményezéseik, kreatív ötleteik vannak, éttermeket zöldítenek, a helyi és szezonális alapanyagokat népszerűsítik, recepteket osztanak meg, ovisoknak, iskolásoknak tartanak foglalkozásokat a felelős étkezésről.

 

 

 

Domokos Kata – tudatosvasarlo.hu

Én a Szeged mellett, szegregációban élő romák felzárkódását segítő AKUT Egyesület-nek kérnék ajándékot. Céljuk, hogy a helyi cigányság képviselőivel és önkéntesekkel együttműködve segítsenek mélyszegénységben élő családoknak úgy, hogy ők maguk is aktívan szerepet vállaljanak sorsuk jobbra fordulásában.

 

 

 

Fazekas Fanny – kommunikáció  

Autistic Art Alapítvány 🙂 2006 óta foglalkoznak autista lakóotthonok támogatásával. Céljuk, hogy a mindennapos anyagi problémák megoldásán túl is segíteni tudjanak. Fejlesztésekkel, kutatással és tudásmegosztással szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebb legyen ma Magyarországon autistának lenni. Művészeti programjukat kortárs képzőművészeti szemlélettel kifejezetten autizmussal élők számára alakították ki. A rajzterápia lehetővé teszi, hogy fejlődjenek, hogy értelmesen töltsék el idejüket, de még fontosabb, hogy képessé teszi őket arra, hogy megnyíljanak a rajzokon keresztül, amire szavakkal sosem lennének képesek.

 

 

Gulyás Emese – nemzetközi kapcsolatok és kutatások, alapító

A TASZ-t ajánlom, mert ahhoz, hogy a környezeti és fenntarthatósági problémákat megoldjuk, az is kell, hogy ezekről szabadon beszélhessünk.

Régebben a TVE szólásszabadsághoz való jogát is önkéntesen védték, amikor kellemetlen ügyekre világítottunk rá, és ezért az érintett cég bíróság elé citált minket. Hálánk örök!

 

 

Haraszti Anikó – fogyasztóvédelem és ökocímke

Cigánytelepről indulni sokszoros hátrányt jelent, nem csak anyagi értelemben. A Bagázs Egyesület csapata nem adományoz, hanem segélyek helyett a dányi és bagi cigánytelepen élőket teszik képessé, hogy helyzetbe kerüljenek. Hiszek benne, hogy ez a hosszú távú befektetés megtérül mindenkinek.

 

 

 

Mura Mészáros Levente – digitális fejlesztések

Én a Segítő Vásárlást ajánlom szeretettel, amit a Salva Vita Alapítvány koordinál. A Salva Vita fogyatékos embereknek segít elhelyezkedni és megmaradni a munkaerőpiacon, ezzel segítve, hogy teljesebb életet élhessenek. Régóta ismerem az alapítványt, mindig törekednek rá, hogy egyre jobban működjenek, egyre jobban segítsenek a fogyatékos embereknek.

Karácsonyra ajándékozhatunk a Segítő Vásárlás webáruházukból fogyatékos emberek közreműködésével készített kiváló termékeket.

 

Perényi Zsófi – közösségi mezőgazdálkodás

Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány egy varázslatos hely Budapest 15. kerületében, ahol mindent megtesznek, hogy súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekeket és felnőtteket fejlesszenek. Azokat a fiatalokat, akikről nem mondott le a családjuk, így erőn felül gondozzák őket. Én már kiskorom óta ismerem őket, hiszen a tesóm is odajár. Szeretnénk, hogy minél többen támogassák ezt a helyet, mert nagyon ritka az ilyen Magyarországon.

 

 

 

Ha pedig esetleg nekünk, a Tudatos Vásárlók Egyesületének kérnétek ajándékot, annak hálásan köszönünk!

 

Eddigi adományaitokból tudtuk népszerűsíteni a közösségi mezőgazdálkodást és a dobozrendszereket, a méltányos kereskedelmet és a háztartás zödítést, tudtunk kampányt indítani azért, hogy a pálmaoljamentes termékek minél könnyebben elérhetők legyenek a boltokban. A segítségetekkel értük el, hogy a klímaváltozás és a hulladékszennyezés problémáját egyre szélesebb rétegek ismerjék meg, és hogy év végére már 70 ezer tudatos fogyasztó kövesse híreinket a Facebookon.

A Ti segítségetekkel újult meg tesztes oldalunk, ahol teszteredményekkel segítjük, hogy megtaláljátok a Nektek való termékeket, és szintén adományaitoknak köszönhetjük, hogy a jövő évtől már a teljesen megújult tudatosvasarlo.hu-n olvashatjátok híreinket.

Nem állunk meg, mi itt leszünk, és továbbra is csináljuk a dolgunkat!

 

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára