fbpx
Kérj másnak ajándékot!

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kérj másnak karácsonyi ajándékot! Mi őket ajánljuk

Nincs mese, karácsonykor rengeteg olyan ajándékot adunk-kapunk, ami örömöt okoz, de hamar a kacatok között végzi. Mi idén is, mint minden évben azt javasoljuk: vegyél egy mély levegőt, és a rokonoktól kérd azt, hogy az ajándékodra szánt összeget inkább adományozza egy civil szervezetnek. Mi a Tudatos Vásárlóknál ezeknek a civil szervezeteket kérünk ajádékot.

Andacs Noémi – ÖkoKörök

Andacs Noémi Tudatos Vásárlók podcast

Céges karácsonyhoz a Bagázs Egyesület Szent István parkban lévő közösségi tere remek helyszín. Nem csak azért, mert hangulatos és könnyen megközelíthető helyen van, de egy jó ügyért dolgozó szervezetet is támogathattok a terembérléssel. Cégként akár csapatépítő tevékenységgel is kiállhattok mellettük. A Bagázs már több mint 10 éve dolgozik hatékonyan azért, hogy a bagi és dányi cigány családok kikeveredjenek az adóságból, a gyerekek iskolába járhassanak, és elhiggyék magukról, hogy nekik is lehet van helyük a világban.

Ha céges cateringre van szükség karácsonykor, vagy akár egy év közbeni rendezvényen, akkor egyértelműen a wekerlei KÖZÖS kávézó és konyha a nyerő. Ez a szuperjófej csapat, nem csak beszél róla, de valóban klímabarát, zerowaste konyhát vezet, miközben elképesztően finom ételekkel vesznek le lábadról. 

A csoki kihagyhatatlan karácsonyi kellék. A Kockacsoki termékei nem csak különlegesek és finomak, de megvásárlásukkal azokat az autista fiatalokat segítheted, akik a csokiműhelyben dolgoznak, és a Kockacsoki számos fejlesztő foglalkozásán részt vesznek.  Egyéni vásárláshoz vagy céges repiajándékhoz is remek választás. 

Boga Emese – kommunikáció

Családunkban mostanra szokássá vált, hogy csak a gyerekek kapnak kisebb ajándékokat, mi felnőttek inkább azt kérjük, hogy az ajándékra szánt összeget valamilyen jó ügyre fordítsák.

Idén a Világszép Alapítványt támogattam magam is, amelynek mentorai állami gondozott gyerekeknek adják meg azt az érzést, hogy van helyük a világban, ők is szeretetre méltóak, és vannak lehetőségeik az életben. Gyerekeimnek pedig a Világszép Alapítvány második megjelent mesekönyvét kapják ajándékba, mert az első nagy kedvenc lett tavaly rövid meséivel.

Dénes Julcsi – tesztek

tudatos vásárlók egyesülete Dénes Júlia

Továbbra is anyagilag támogatom, mert fontosnak és csodálatosnak tartom az InDaHouse Hungary Egyesület munkáját. Az encsi kistérségben élő, kiskorú, hátrányos helyzetű gyerekeket segítenek úgy, hogy önkéntesek segítségével tartanak nekik fejlesztő foglalkozásokat és mentorálják őket. Céljuk, hogy a gyerekek önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító, mobilitásra képes felnőtté váljanak, akik szülőként be tudják építeni a tőlük kapott támogatást a gyerekeik nevelésébe. Mi ez, ha nem a fenntartható jövő? 

Idén közel 240 gyerek karácsonyi kívánságát szeretnék teljesíteni, segítsetek ebben Ti is nekik!

Füves Eszter – tesztek

A Fészek kézművesháznál csodás kerámiákat és textileket vásárolhatunk, ezzel segítve a megváltozott munkaképességű alkotókat. Akkreditált, védett munkahelyként Segítő vásárlás védjeggyel rendelkeznek. A reggeli kávémat én is egy ilyen szép, mázas bögréből fogyasztom. 

Az állatvédő szervezetek egyre nehezebb helyzetben vannak, a segítségre szoruló kutyák száma nem csökken, viszont az örökbefogadási kedv és adományozási képesség csökkent. Rendszeres ideiglenes befogadóként szívügyem az Eszkuláp Állatvédő Egyesület, akiket azért is szeretek, mert a mentett kutyák segítése mellett mindig jut idő és energia arra, hogy gyermekotthonoknak is segítsenek. Az egyesület működéséhez hozzájárulhatsz utalással, tárgyi adománnyal, de egy-egy kutya megsétáltatása is sokat jelent.

Gulyás Emese – nemzetközi kapcsolatok és kutatások

A TASZ-t ajánlom, mert ahhoz, hogy a környezeti és fenntarthatósági problémákat megoldjuk, az is kell, hogy ezekről szabadon beszélhessünk. Régebben a Tudatos Vásárlók szólásszabadsághoz való jogát is önkéntesen védték, amikor kellemetlen ügyekre világítottunk rá, és ezért az érintett cég bíróság elé citált minket. Hálánk örök! 

A Csörögi Tanoda pedig azért érdemel ajándékot, mert kicsiben csinál nagy dolgokat, és ez nagyon tiszteletreméltó. A csörögi cigánysorra született gyerekeknek segítenek a tanulásban, hogy minden hozzájuk járó gyerek a képességeiknek megfelelően tanulhasson tovább, majd később munkájuk legyen. Külön tetszik, hogy vonzóvá szeretnék tenni a tanulást, olyan módszereket alkalmaznak, hogy a gyerekeknek legyen kedve tanulni, és emellett hangsúlyt fektetnek az érzelmi intelligencia fejlesztésére, a konfliktuskezelési módszerek elsajátítására. 

Nem kérdés, hogy a tanárok elviselhetetlenül nehéz helyzetben vannak, pedig nagyon fontos társadalmi feladatot látnak el. A mi gyerekeink sorsa is tőlük függ. Nagyon tisztelem azokat a tanárokat, akik minden fenyegetés és nehézség ellenére kiállnak magukért, a társaikért, a gyerekeinkért. A Tanítanék mozgalom segít abban, hogy a döntéshozók meghallják a tanárok hangját, a befolyt adományból pótolni tudják a polgári engedetlenségben résztvevő és sztrájkoló pedagógusok kieső bérét.

Izápi Orsi – iroda

Karácsonykor elsősorban a gyermekeknek próbálunk örömet szerezni. A gyerekjogok ismerete és tiszteletben tartása fontos, mert a jogaikat és kötelességeiket ismerő, tudatos gyermekekből jogaikat és kötelességeiket ismerő, tudatos felnőttek válhatnak. Ezért is támogatom a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt. 

A Hangya Közösség alapítványát azért ajánlom, mert ernyőszervezetként segíti a kevésbé támogatott vidéki menhelyeket. 

Az Újszülöttet ünnepelve megfeledkezünk arról, hogy az élet része az elmúlás is. A Magyar Hospice Alapítvány az élet végén méltóságteljes elmúlást, búcsúzást biztosít a haldoklóknak és a hozzátartozóknak egyaránt.

Szász Nóri – közösségi média

Szász Nóri tudatos vásárlók

Tavaly is a Menedékház Alapítványt ajánlottam, és úgy gondolom, hogy az idei év során még fontosabbá vált a tevékenységük. A bizonytalan gazdasági helyzetben egyre többen kerülnek nehéz anyagi körülmények közé, a Menedékház Alapítvány munkásságának pedig egyik pillére a családok átmeneti otthona, ahova a lakhatásukat elvesztett családok költözhetnek, ezáltal együtt maradva. A hajléktalanokért végzett munkájuk is rendkívül fontos, hiszen székhelyükön éjjeli menedékhellyel, hajléktalanok nappali melegedőjével, betegszobás ellátással, rehabilitációs programmal várják a rászorulókat. 

Bár rengeteg embernek van szüksége segítségre ilyen-olyan okokból kifolyólag, azt gondolom, hogy nem szabad megfeledkezni az állatokról sem, akik teljes mértékben az embereknek vannak kiszolgáltatva. Magyarországon elképesztő mértéket ölt a kóbor állatok, elsősorban kutyák problémája, és bár sok szervezet tevékenykedik erején felül, szélmalomharcnak tűnik a küzdelmük. Én Az Új Kutyád teljesen önkéntes alapon szerveződő kezdeményezés tagjaként több kutya ideiglenes befogadója voltam, segítettem nekik otthont találni. Egy-egy meleg kutyaruha, orvosi vizsgálat vagy finom falat óriási segítséget jelent a munka során, így a legapróbb adományt is szeretettel fogadja a szervezet. 

Ha pedig esetleg nekünk, a Tudatos Vásárlók Egyesületének kérnétek ajándékot, azt hálásan köszönjük!

Eddigi adományaitokból tudtuk továbbra is segíteni és népszerűsíteni a legfenntarthatóbb élelmiszerbeszerzési formát, a közösségi mezőgazdálkodást, a méltányos kereskedelmet és a háztartás zödítést, tudtunk kampányt indítani azért, hogy zöldre festés kevésbé hasson a vásárlókra.

A segítségetekkel értük el, hogy a klímaváltozás és a hulladékszennyezés problémáját egyre szélesebb rétegek ismerjék meg, és hogy már 81 ezer tudatos fogyasztó kövesse híreinket a Facebookon, közel 20 ezer az Instagramon.

A Ti segítségetekkel újul meg hamarosan tesztes oldalunk, ahol teszteredményekkel segítjük, hogy megtaláljátok a Nektek való termékeket.

És nem utolsó sorban szintén adományaitoknak köszönhetjük, hogy a tudatosvasarlo.hu-n cégektől, vállalatoktól független, objektív, reklámmentes híreket, kritikákat olvashattok.

Nem állunk meg, mi itt leszünk, és továbbra is csináljuk a dolgunkat!

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás