fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Kérhetsz másnak is karácsonyi ajándékot, mi őket ajánljuk

| Tudatos Vásárló

Zokni, ing. Persze, könyv. Dezodor, az is jó lesz. Mielőtt az évek óta szokásos válaszokat adod, van egy tippünk, idén mit felelj, ha valaki megkérdezi tőled, mit szeretnél karácsonyra. Vegyél egy nagy levegőt, és kérd azt, hogy az ajándékodra szánt összeget inkább adományozza egy civil szervezetnek. Mi a Tudatos Vásárlóknál ezeknek a civil szervezeteket kérünk ajádékot.

 Andacs Noémi – ÖkoKörök

Teljesen abszurd, hogy a 21. századi Magyarországon még van generációs szegénység, nem is akármilyen. Az Igazgyöngy Alapítvány ez ellen dolgozik: hosszú távú stratégiával, átlátható működéssel és hihetetlen alázattal. Hiszek benne, hogy ez a hosszú távú befektetés megtérül mindenkinek.

Számomra a Hiányzó Láncszem Alapítvány az Igazgyöngy kistestvére. Borsod megyében egy zsákfaluban, Gagybátorban tevékenykednek. Ahogy ők fogalmaznak: a hiányzó láncszem sokszor éppen az, hogy aki segít, nem tudja mivel segíthet a legjobban, aki pedig segítségre szorul nem azt kapja, amire valóban szüksége van. Az Alapítvány megpróbál ez a láncszem lenni, gyerekek korrepetálásával, mesefoglalkozásokkal, táboroztatással, anyukákat segítő beszélgetésekkel.

Boga Emese – kommunikáció

Gyerekkoromban azt tanultam, az étel ajándék a Földtől, ezért igyekezzünk megbecsülni, mindig megenni, felhasználni.

Ezért is fontos nekem a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkája: élelmiszert mentenek és eljuttatják a leginkább rászorulóknak. Ezzel megteremtik pont azt a kapcsolatot, ami jó a Földnek és jó az embereknek, reményt adva arra, hogy emberiség szinten is képesek vagyunk tenni a jövőért.

Cserháti Zsófi – iroda

Én a Mályi Természetvédelmi Egyesületet ajánlom. Céljuk elsősorban a sérült állatok mentése, legyen az kerecsensólyom, denevér, süni vagy varjú. Az állatok mentése mellett védett és nem védett területek természeti értékeinek védelmén és kezelésén dolgoznak, valamint a természetvédelmet népszerűsítik. Számomra nagyon szimpatikus az az őszinte és odaadó munka, amivel éjjel-nappal az állatok megmentésén dolgoznak.

tudatos vásárlók egyesülete Dénes Júlia

Dénes Julcsi – tesztek

Fontosnak és csodálatosnak tartom az InDaHouse Hungary Egyesület munkáját. Az encsi kistérségben élő, kiskorú, hátrányos helyzetű gyerekeket segítenek úgy, hogy rengeteg önkéntes segítségével tartanak nekik fejlesztő foglalkozásokat és mentorálják őket. Egy saját központot is felépítettek önkéntesek segítségével Hernádszentandráson.

Céljuk, hogy ezek a gyerekek önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító, mobilitásra képes felnőtté váljanak, akik szülőként be tudják építeni a tőlük kapott támogatást a gyerekeik nevelésébe. Mi ez, ha nem a fenntartható jövő?

Domokos Kata – tudatosvasarlo.hu

Nemrégiben egy asztalnál ültem két nagyszerű emberrel: Pocsai Bettina az Uccu Alapítványnál a romákkal kapcsolatos tévhitek és előítéletek feloldásán dolgozik Budapesten, Pécsen és Miskolcon. Fiatalokat és felnőtteket egyaránt érzékenyítenek, rendhagyó foglalkozásaikon inspirálnak, elgondolkodtatnak. Ahogy Betti viccesen mesélte nekünk: “Elvisszük a gyerekeket a nyolckerbe, és nyugi, vissza is hozzuk őket ;)”.

Dés Julcsiék nagyon hasonló munkát végeznek a Haver Alapítványnál: programjaikon személyes történeteken keresztül tárják fel a diákoknak a zsidóság és zsidó identitás témáihoz kapcsolódó kérdéseket. Egymás megismerése és elfogadása az egyik legfontosabb képességünk, fontos, hogy gyerekkorban belénk ivódjon!

Füves Eszter – tesztek

Személyes kedvencem a 2016-ban, tapasztalt állatvédők által alapított Eszkuláp Állatvédő Egyesület. Céljuk elsődlegesen a gazdikeresésben kisebb eséllyel rendelkező, rehabilitációra szoruló, illetve az idősebb kutyák minőségi mentése. A csapatban én is önkéntesként tevékenykedem, kölyökkutyák ideiglenes befogadója vagyok. Légy örökbefogadó, légy ideiglenes befogadó, többet jelent, mint gondolnád!

És még egy kedvenc a Támugatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány. Az alapítványt egy számomra nagyon hiteles kutyás hozta létre abból az indíttatásból, hogy sérült gyerekeket, idős embereknek támogassanak. Céljuk, hogy a kutyákkal együtt töltött idő során, maradandó élményeken keresztül hosszú távú segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek erre szüksége van. A kutyás terápia és segítőkutyák pozitív hatása már számtalan területen bizonyított. Támogasd Te is munkájukat!

Gulyás Emese – nemzetközi kapcsolatok és kutatások

A TASZ-t ajánlom, mert ahhoz, hogy a környezeti és fenntarthatósági problémákat megoldjuk, az is kell, hogy ezekről szabadon beszélhessünk.

Régebben a Tudatos Vásárlók szólásszabadsághoz való jogát is önkéntesen védték, amikor kellemetlen ügyekre világítottunk rá, és ezért az érintett cég bíróság elé citált minket. Hálánk örök!

A Csörögi Tanoda pedig azért érdemel ajándékot, mert kicsiben csinál nagy dolgokat, és ez nagyon tiszteletreméltó. A csörögi cigánysorra született gyerekeknek segítenek a tanulásban, hogy minden hozzájuk járó gyerek a képességeiknek megfelelően tanulhasson tovább, majd később munkájuk legyen. Külön tetszik, hogy vonzóvá szeretnék tenni a tanulást, olyan módszereket alkalmaznak, hogy a gyerekeknek legyen kedve tanulni, és emellett hangsúlyt fektetnek az érzelmi intelligencia fejlesztésére, a konfliktuskezelési módszerek elsajátítására.

Mura Mészáros Levente – digitális fejlesztések

Én a Salva Vita Alapítványt ajánlom szeretettel. Fogyatékos embereknek segít elhelyezkedni és megmaradni a munkaerőpiacon, ezzel segítve, hogy teljesebb életet élhessenek. Régóta ismerem az alapítványt, mindig törekednek rá, hogy egyre jobban működjenek, egyre jobban segítsenek a fogyatékos embereknek.

Perényi Zsófi – közösségi mezőgazdálkodás

Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány egy varázslatos hely Budapest 15. kerületében, ahol mindent megtesznek, hogy súlyosan, halmozottan fogyatékos felnőtteket fejlesszenek. Azokat a fiatalokat, akikről nem mondott le a családjuk, így erőn felül gondozzák őket. Én már kiskorom óta ismerem őket, hiszen a tesóm is odajár. Most támogatott lakhatásra gyűjtenek a szülők, hogy idős korukban is biztos helyen tudhassák gyerekeiket.

Szász Nóri tudatos vásárlókSzász Nóri – közösségi média

Korábban önkénteskedtem a Menedékház Alapítványnál, így én őket ajánlom. Munkájuk két részre oszlik. Egyrészt hajléktalan embereket segítenek, székhelyükön éjjeli menedékhellyel, hajléktalanok nappali melegedőjével várják a rászorulókat. Emellett otthonukat elvesztett családok számára biztosítanak átmeneti megoldást, hogy együtt maradhassanak a családok. Céljuk, hogy elősegítsék ezeknek az embereknek a társadalmi integrációját, és valós megoldást nyújtsanak ezeknek a hátrányos helyzetű csoportoknak.

 

Ha pedig esetleg nekünk, a Tudatos Vásárlók Egyesületének kérnétek ajándékot, azt hálásan köszönjük!

Eddigi adományaitokból tudtuk segíteni és népszerűsíteni a közösségi mezőgazdálkodást és a dobozrendszereket, a méltányos kereskedelmet és a háztartás zödítést, tudtunk kampányt indítani azért, hogy a pálmaoljamentes termékek minél könnyebben elérhetők legyenek a boltokban.

A segítségetekkel értük el, hogy a klímaváltozás és a hulladékszennyezés problémáját egyre szélesebb rétegek ismerjék meg, és hogy év végére már 77 ezer tudatos fogyasztó kövesse híreinket a Facebookon.

A Ti segítségetekkel újul meg hamarosan tesztes oldalunk, ahol teszteredményekkel segítjük, hogy megtaláljátok a Nektek való termékeket.

És nem utolsó sorban szintén adományaitoknak köszönhetjük, hogy a tudatosvasarlo.hu-n cégektől, vállalatoktól független, objektív, reklámmentes híreket, kritikákat olvashattok.

Nem állunk meg, mi itt leszünk, és továbbra is csináljuk a dolgunkat!

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára