fbpx

| Tudatos Vásárló

Humusz továbbképzés pedagógusoknak

A Hulladék Munkaszövetség (Humusz) akkreditált pedagógus-továbbképzést indít "A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei" címmel. Jelentkezési határidő: 2007. szeptember 7. (tovább…)

A 30 órás továbbképzés 2007 őszén indul, helyszíne a budapesti Humusz Ház (1111 Budapest, Saru u. 11.). Az öt napos tanfolyamra elsősorban a 10-18 éves korosztályt tanító pedagógusokat és környezeti nevelőket várják.

A tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám – fogyasztás – hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából.

A képzés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy formálja a téma nevelési feladataihoz szükséges pedagógiai szemléletmódot, valamint olyan módszertani ismereteket nyújtson (pl. szerepjáték, multimédia, csoport játék stb.), melyek segítik a téma könnyebb átadását a gyerekek számára.

A képzés tematikája
2007. szeptember 22. Kurzusindító, A fogyasztói társadalom vesztésre áll
2007. október 13. Reklám – fogyasztás – hulladék
2007. október 27. Hulladékmegelőzés, mint a korszerű hulladékgazdálkodás legfőbb eleme
2007. november 10. Hulladékkezelés
2007. november 17. Hulladékártalmatlanítás


A képzés oktatói a környezetvédelemben dolgozó szakemberek és gyakorló környezeti nevelők. A képzés írásbeli vizsgával zárul. A résztvevők tanúsítványt kapnak a tanfolyam elvégzéséről.

Jelentkezési határidő: 2007. szeptember 7.

További információ a Humusz honlapján, illetve Földesi Dórától kérhető az oktatas@humusz.hu címen, vagy a (1)386-2648-as telefonszámon.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás