fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Humusz továbbképzés pedagógusoknak

| Tudatos Vásárló

A Hulladék Munkaszövetség (Humusz) akkreditált pedagógus-továbbképzést indít “A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei” címmel. Jelentkezési határidő: 2007. szeptember 7.

A 30 órás továbbképzés 2007 őszén indul, helyszíne a budapesti Humusz Ház (1111 Budapest, Saru u. 11.). Az öt napos tanfolyamra elsősorban a 10-18 éves korosztályt tanító pedagógusokat és környezeti nevelőket várják.

A tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám – fogyasztás – hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából.

A képzés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy formálja a téma nevelési feladataihoz szükséges pedagógiai szemléletmódot, valamint olyan módszertani ismereteket nyújtson (pl. szerepjáték, multimédia, csoport játék stb.), melyek segítik a téma könnyebb átadását a gyerekek számára.

A képzés tematikája
2007. szeptember 22. Kurzusindító, A fogyasztói társadalom vesztésre áll
2007. október 13. Reklám – fogyasztás – hulladék
2007. október 27. Hulladékmegelőzés, mint a korszerű hulladékgazdálkodás legfőbb eleme
2007. november 10. Hulladékkezelés
2007. november 17. Hulladékártalmatlanítás


A képzés oktatói a környezetvédelemben dolgozó szakemberek és gyakorló környezeti nevelők. A képzés írásbeli vizsgával zárul. A résztvevők tanúsítványt kapnak a tanfolyam elvégzéséről.

Jelentkezési határidő: 2007. szeptember 7.

További információ a Humusz honlapján, illetve Földesi Dórától kérhető az oktatas@humusz.hu címen, vagy a (1)386-2648-as telefonszámon.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok