
| Tudatos Vásárló
Hibernált tartalékok
A mélyhűtők −18 fokon tárolják az élelmiszereket. Ezen a hőmérsékleten a legtöbb élelmiszer vitamintartalma csökken valamelyest az idő múlásával, de még nyolc hónap múlva is marad bőven tartalék.
Hosszan tartó vitaminok
Csak azokat az élelmiszereket tartsd a mélyhűtőben, amelyek valóban fagyasztást igényelnek. Amelyek jól elvannak a hűvös kamrában vagy egy doboz hideg homokban, például a leveszöldségek, azokat úgy tárold.
Télen azoknak az élelmiszereknek az elfogyasztásával kezdd, amelyeket elsőként tettél nyáron a fagyasztóba, így minden a lehető legkevesebb ideig fog állni a hűvösön.
A mélyhűtő −18 fokon hatékonyan őrzi meg a vitaminokat. Ha ennél enyhébb hőmérsékleten tárolunk, nagyobb mértékű a vitaminveszteség.
Mélyhűtés energiatakarékosan
A teli mélyhűtő kevesebb áramot fogyaszt, mert könnyebben hidegen tartható. Ha nincs elég beleraknivaló, még a vizespalack is jobb, mint a pangó üresség.
Kísérletezz a mélyhűtő hőmérsékletével! A picit magasabb hőmérséklet kíméli a vitaminokat, és a villanyszámla sem hízik. Egy fok mínusz máris öt százalék pluszt ad az áramfogyasztáshoz.
A jéghegyeken túl
Az eljegesedett mélyhűtő zabálja az áramot, és a jég feleslegesen foglalja a helyet.
A leengedett mélyhűtőből ideiglenesen kivett ételeket csomagold pokrócba vagy újságpapírba. Az olvadék felfogására készíts oda tartályt. A leolvadást gőzölgő meleg vízzel segítheted.
Megjelent a Tudatos Vásárló Magazin 25. számában.
***
Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!