fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Hibernált tartalékok

| Tudatos Vásárló

A mélyhűtők −18 fokon tárolják az élelmiszereket. Ezen a hőmérsékleten a legtöbb élelmiszer vitamintartalma csökken valamelyest az idő múlásával, de még nyolc hónap múlva is marad bőven tartalék. 

Hosszan tartó vitaminok

ŒCsak azokat az élelmiszereket tartsd a mélyhűtőben, amelyek valóban fagyasztást igényelnek. Amelyek jól elvannak a hűvös kamrában vagy egy doboz hideg homokban, például a leveszöldségek, azokat úgy tárold.

Télen azoknak az élelmiszereknek az elfogyasztásával kezdd, amelyeket elsőként tettél nyáron a fagyasztóba, így minden a lehető legkevesebb ideig fog állni a hűvösön.

ŽA mélyhűtő −18 fokon hatékonyan őrzi meg a vitaminokat. Ha ennél enyhébb  hőmérsékleten tárolunk, nagyobb mértékű a vitaminveszteség.

 

Mélyhűtés energiatakarékosan

ŒA teli mélyhűtő kevesebb áramot fogyaszt, mert könnyebben hidegen tartható. Ha nincs elég beleraknivaló, még a vizespalack is jobb, mint a pangó üresség. 

Kísérletezz a mélyhűtő hőmérsékletével! A picit magasabb hőmérséklet kíméli a vitaminokat, és a villanyszámla sem hízik. Egy fok mínusz máris öt százalék pluszt ad az áramfogyasztáshoz.

A nagyobb méretű ábráért kattints a képre

 

A jéghegyeken túl

ŒAz eljegesedett mélyhűtő zabálja az áramot, és a jég feleslegesen foglalja a helyet.

A leengedett mélyhűtőből ideiglenesen kivett ételeket csomagold pokrócba vagy újságpapírba. Az olvadék felfogására készíts oda tartályt. A leolvadást gőzölgő meleg vízzel segítheted. 

 

Megjelent a Tudatos Vásárló Magazin 25. számában.

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!

Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok