fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Helyi ételekkel versenyeznek a menzák

| Tudatos Vásárló

Legyen egy évben két nap, amikor a helyi ételek és specialitások szerepelnek a menzák étlapján! A verseny szervezői olyan menzák jeletkezését várják, akik büszkék a helyi specialitásaikra, és megmutatnák másoknak is!

A Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület, a Védegylet, és az ESSRG valamint a Naturháló szervezésében, a kistermelői civil érdekképviseleti együttműködés, valamint szakmai szervezetek és együttműködő önkormányzatok részvételével a Mi menzánk – helyi ételek a menzán címmel felhívást tesz közzé!

A szervezők várják olyan önkormányzatok/munkahelyek jelentkezését, akik vállalják, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2011. január 21-én (pénteken) és az Élelmezési Világnap alkalmából 2011. október 17-én (hétfőn) helyi specialitást kínálnak ebédre!

A helyi koszt legalább 3 fogásból álljon (leves, főétel, desszert, savanyúság, gyümölcs….). Lehet benne gyümölcs-zöldséglé, aszalvány, savanyúság, sütemény, s miden féle jó, amire helyben büszkék! Amennyire a beszerzés engedi e két napon az ebéd helyi termékek és helyi alapanyagok felhasználásával készüljön.

Jelentkezés és további információ info[kuka]elotisza.hu

Január 21-i Mi Menzánk napra a jelentkezési határidő: 2011. január 16.

Jelentkezés módja:

A jelentkező szolgáltató címe, megnevezése,

  • A menü (minimum 3 fogás) megnevezése, dátuma
  • A helyi specialitás rövid lényegi leírása
  • A főbb alapanyagok bemutatása: melyek a helyi alapanyagok, amelyek termesztése, tenyésztése 50 km-en belül történt. Kérjük, nevezze meg, ha van az alapanyagok közül tájfajta, helyi fajta, őshonos!
  • Az intézmények helye és neve, ahol a beküldött menüt felszolgálják ebédre a jeles napon.
  • A Mi menzánk napon készült fotókat várják az info[kuka]elotisza.hu címen.

A benevezett menüket a www.elelmiszeronrendelkezes.hu oldalon Facebook-on lesz megtekinthető.

 

Forrás: SZÖVET

Kép [cc] clspeace

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok