fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A fenntarthatóság mellett áll ki a Dal elődöntőjében Hegedűs Bori énekesnő

használt ruha a dal Hegedűs Bori

Hegedűs Bori énekesnő környezettudatos, újrahasznosított ruhában lépett a Dal 2022 színpadára február 5-én, a televíziós vetélkedő első válogatóján, Tempfli Erikkel közös produkciójában. Az elődöntőben is így tesz, sőt, ennél tovább is megy.

A Kétfecske által újragondolt napfényes sárga selyemruha egy összesen 100 forintért turkált indiai ruhából született, és egy környezettudatos koncepció része, hiszen nem egyetlen alkalomra készült. Az énekesnő továbbjutott az elődöntőbe, és úgy döntött, szakít a showbiznisz hagyományaival: nem választ új ruhát, hanem ugyanezt a darabot fogja viselni, továbbgondolva, továbbfejlesztve.

Ha bejut a Dal döntőjébe is, Borinak az a terve, hogy a ruha marad, annyit tesz csak, hogy arra az alkalomra még tovább alakíttatja majd ugyanezt a sárga ruhát. Az énekesnő ezzel szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatos öltözködésre, a vásárlók szükségtelen túlfogyasztására, a ruhaipar túltermelésére, a hulladékcsökkentés fontosságára. Köszönjük neki!

Környezettudatos életmód 5 lépésben Eke Angélával


Készült a Clean Clothes Campaign kampány keretében; a projekt az Európai Unió finanszírozásában valósul meg. “Filling the Gap: Achieving Living Wages through improved transparency” “FILLING THE GAP” HUM/2018//404-124

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára