fbpx
használt ruha a dal Hegedűs Bori

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A fenntarthatóság mellett áll ki a Dal elődöntőjében Hegedűs Bori énekesnő

Hegedűs Bori énekesnő környezettudatos, újrahasznosított ruhában lépett a Dal 2022 színpadára február 5-én, a televíziós vetélkedő első válogatóján, Tempfli Erikkel közös produkciójában. Az elődöntőben is így tesz, sőt, ennél tovább is megy.

A Kétfecske által újragondolt napfényes sárga selyemruha egy összesen 100 forintért turkált indiai ruhából született, és egy környezettudatos koncepció része, hiszen nem egyetlen alkalomra készült. Az énekesnő továbbjutott az elődöntőbe, és úgy döntött, szakít a showbiznisz hagyományaival: nem választ új ruhát, hanem ugyanezt a darabot fogja viselni, továbbgondolva, továbbfejlesztve.

Ha bejut a Dal döntőjébe is, Borinak az a terve, hogy a ruha marad, annyit tesz csak, hogy arra az alkalomra még tovább alakíttatja majd ugyanezt a sárga ruhát. Az énekesnő ezzel szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatos öltözködésre, a vásárlók szükségtelen túlfogyasztására, a ruhaipar túltermelésére, a hulladékcsökkentés fontosságára. Köszönjük neki!

Környezettudatos életmód 5 lépésben Eke Angélával


Készült a Clean Clothes Campaign kampány keretében; a projekt az Európai Unió finanszírozásában valósul meg. “Filling the Gap: Achieving Living Wages through improved transparency” “FILLING THE GAP” HUM/2018//404-124

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás