fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A fenntarthatóság mellett áll ki a Dal elődöntőjében Hegedűs Bori énekesnő

használt ruha a dal Hegedűs Bori

Hegedűs Bori énekesnő környezettudatos, újrahasznosított ruhában lépett a Dal 2022 színpadára február 5-én, a televíziós vetélkedő első válogatóján, Tempfli Erikkel közös produkciójában. Az elődöntőben is így tesz, sőt, ennél tovább is megy.

A Kétfecske által újragondolt napfényes sárga selyemruha egy összesen 100 forintért turkált indiai ruhából született, és egy környezettudatos koncepció része, hiszen nem egyetlen alkalomra készült. Az énekesnő továbbjutott az elődöntőbe, és úgy döntött, szakít a showbiznisz hagyományaival: nem választ új ruhát, hanem ugyanezt a darabot fogja viselni, továbbgondolva, továbbfejlesztve.

Ha bejut a Dal döntőjébe is, Borinak az a terve, hogy a ruha marad, annyit tesz csak, hogy arra az alkalomra még tovább alakíttatja majd ugyanezt a sárga ruhát. Az énekesnő ezzel szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatos öltözködésre, a vásárlók szükségtelen túlfogyasztására, a ruhaipar túltermelésére, a hulladékcsökkentés fontosságára. Köszönjük neki!

Környezettudatos életmód 5 lépésben Eke Angélával


Készült a Clean Clothes Campaign kampány keretében; a projekt az Európai Unió finanszírozásában valósul meg. “Filling the Gap: Achieving Living Wages through improved transparency” “FILLING THE GAP” HUM/2018//404-124

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok