fbpx

| Meskó Norbert

Használ Ön még Tantuszt?

A hírközlésben már Magyarországon is egyre szélesedik a kínálat, élesedik az árverseny. A fogyasztó személyre szabottabb, racionálisabb döntéshozatala érdekében hozta létre a Nemzeti Hírközlési Hatóság internetes portálját, a TANTUSZ-t.

A TANTUSZ elsődleges feladata a fogyasztói döntések közvetlen segítése. A minél nagyobb szolgáltatói kínálat ugyanis hatalmas tarifacsomag kínálatot is jelent, az interneten elérhető költségkalkulátor ehhez kíván tájékozódási segédletet nyújtani. A honlap ugyanakkor visszahat a szolgáltatókra is, fokozottabb árversenyre késztetve őket.

A TANTUSZ 2005 novemberében kezdte meg működését, eleinte a belföldi mobilszolgáltatók tarifacsomagjai közt kínálva útmutatót. Miközben a portál látogatottsága elérte az 1 millió főt, a Szélessáv.hu támogatásával a kalkulátort a szélessávú internet szolgáltatók kínálatai közti tájékozódás lehetőségével bővítették tovább. 2006 júniusában, még a nyári vakáció előtt újabb fejlesztést mutattak be: az egyre népszerűbb roaming szolgáltatások is összehasonlíthatóvá váltak. Itt a három magyarországi mobilszolgáltató közt választva beállítható, hogy mely országból kívánunk hívást indítani, illetve fogadni. A kalkulátor ezek függvényében számolja ki, mennyibe fog kerülni a telefonálás. A honlap segítséget nyújt a különböző országokban elérhető mobilszolgáltatók költségterén, amivel a Hírközlési Hivatal szolgáltatása az Európai Unión belül is úttörő. A TANTUSZ kalkulátora elsőként közölt adatokat egy harmadik országba való telefonálás esetén.

2006 szeptemberében a Hivatal kibővítette az oldal tartalmát a vezetékes telefon és kábeltelevízió szolgáltatások tekintetében is, így már a hírközlés szinte teljes skáláján válogathatunk a nekünk legmegfelelőbb tarifacsomagok közül. Sajnos a kábeltelevizió menüpont alatt jelen pillanatban még nem találhatunk dijcsomagokat, ez egyenlőre csak a különböző helyeken elérhető szolgáltatókat tartalmazza. Az adatok feltöltése azonban folyamatban van.

A honlapon a szolgáltatók aktuális díjaikat (így akcióikat is) maguk teszik közzé. Ennek megfelelően az adatok akár naponta is frissülhetnek. Ezért érdemes a vásárlás, vagy esetleges szolgáltató, illetve tarifacsomag váltás előtt közvetlenül elvégezni a kalkulációt és nem hagyatkozni régebbi adatokra, vagy a szomszéd javaslatára.

Ha szeretnéd csökkenteni számládat, vagy szeretnél tájékozottabb lenni a számodra legmegfelelőbb hírközlési szolgáltatás áráról, látogasd meg a Tantuszt! A honlap a http://www.tantusz.nhh.hu címen érhető el.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás