fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Használ Ön még Tantuszt?

| Meskó Norbert

A hírközlésben már Magyarországon is egyre szélesedik a kínálat, élesedik az árverseny. A fogyasztó személyre szabottabb, racionálisabb döntéshozatala érdekében hozta létre a Nemzeti Hírközlési Hatóság internetes portálját, a TANTUSZ-t.

A TANTUSZ elsődleges feladata a fogyasztói döntések közvetlen segítése. A minél nagyobb szolgáltatói kínálat ugyanis hatalmas tarifacsomag kínálatot is jelent, az interneten elérhető költségkalkulátor ehhez kíván tájékozódási segédletet nyújtani. A honlap ugyanakkor visszahat a szolgáltatókra is, fokozottabb árversenyre késztetve őket.

A TANTUSZ 2005 novemberében kezdte meg működését, eleinte a belföldi mobilszolgáltatók tarifacsomagjai közt kínálva útmutatót. Miközben a portál látogatottsága elérte az 1 millió főt, a Szélessáv.hu támogatásával a kalkulátort a szélessávú internet szolgáltatók kínálatai közti tájékozódás lehetőségével bővítették tovább. 2006 júniusában, még a nyári vakáció előtt újabb fejlesztést mutattak be: az egyre népszerűbb roaming szolgáltatások is összehasonlíthatóvá váltak. Itt a három magyarországi mobilszolgáltató közt választva beállítható, hogy mely országból kívánunk hívást indítani, illetve fogadni. A kalkulátor ezek függvényében számolja ki, mennyibe fog kerülni a telefonálás. A honlap segítséget nyújt a különböző országokban elérhető mobilszolgáltatók költségterén, amivel a Hírközlési Hivatal szolgáltatása az Európai Unión belül is úttörő. A TANTUSZ kalkulátora elsőként közölt adatokat egy harmadik országba való telefonálás esetén.

2006 szeptemberében a Hivatal kibővítette az oldal tartalmát a vezetékes telefon és kábeltelevízió szolgáltatások tekintetében is, így már a hírközlés szinte teljes skáláján válogathatunk a nekünk legmegfelelőbb tarifacsomagok közül. Sajnos a kábeltelevizió menüpont alatt jelen pillanatban még nem találhatunk dijcsomagokat, ez egyenlőre csak a különböző helyeken elérhető szolgáltatókat tartalmazza. Az adatok feltöltése azonban folyamatban van.

A honlapon a szolgáltatók aktuális díjaikat (így akcióikat is) maguk teszik közzé. Ennek megfelelően az adatok akár naponta is frissülhetnek. Ezért érdemes a vásárlás, vagy esetleges szolgáltató, illetve tarifacsomag váltás előtt közvetlenül elvégezni a kalkulációt és nem hagyatkozni régebbi adatokra, vagy a szomszéd javaslatára.

Ha szeretnéd csökkenteni számládat, vagy szeretnél tájékozottabb lenni a számodra legmegfelelőbb hírközlési szolgáltatás áráról, látogasd meg a Tantuszt! A honlap a http://www.tantusz.nhh.hu címen érhető el.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok