fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Ha már úgyis zöldíti irodáját: nevezzen be az Európai Energiabajnokságra!

| Zölden és Nyereségesen

Az egy éven át zajló energia-megtakarítási verseny 50 francia, német, magyar, olasz, lengyel és angol cég részvételével zajlik. A nevezés ingyenes és minden résztvevő nyer!

Az Európai Energiabajnokság egy 50 cég részvételével egy éven át zajló energia-megtakarítási verseny. A versenyben francia, német, magyar, olasz, lengyel és angol cégek irodaházai vesznek részt. A résztvevők a megtakarításokat olyan intézkedésekkel érik el, amelyek jelentős kiadásokat, beruházást nem igényelnek. Ilyen intézkedés pl. az irodában dolgozók hozzáállásának és szokásainak megváltoztatása ösztönzőkkel, de nem tartozik ide új, energiatakarékos fénycsövek vásárlása, vagy egy irodai eszköz energiatakarékosabb modellre való lecserélése. A projektnek pontosan az a célja, hogy bemutassa, csupán a magatartási formákkal, a szokások megváltoztatásával is jelentős megtakarítást és környezeti hasznot, jelen esetben alacsonyabb energiafogyasztást, lehet elérni.

Milyen díjak kerülnek kiosztásra?
Minden résztvevő nyer! A verseny végén, egy év leteltével, minden résztvevő irodaház villanyszámlája csökken (vagyis lefaragja a költségeket), és ezzel együtt az irodaház által kibocsátott CO2 mennyisége is csökken.
További díjak:
1. „Legmagasabb európai szintű megtakarítás“ díj: arany: € 10 000, ezüst: € 5 000, bronz: € 2 500
2. „Legmagasabb nemzeti szintű megtakarítás“ díj: € 5 000 országonként
3. „Legötletesebb, legjobb kampány a dolgozók motiválására” díj: € 5 000
A díjak pénzjutalmat és egyéb nyereményeket tartalmaznak, a támogatók energiatakarékos eszközeinek, berendezéseinek, illetve szolgáltatásainak formájában. A győztesek egy nagyszabású díjkiosztó gálán, Brüsszelben vehetik át a díjakat, 2005 novemberében. A gálán az Európai Unió képviselői is jelen lesznek.

Miért érdemes részt venni?
Amellett, hogy az Ön vállalata a díjakért is versenyez, a vállalat
• energiát takarít meg, és javítja az épület CO2- egyensúlyát
• pénzt takarít meg – az előzetes tanulmányok szerint a villany- és fűtésszámla átlagban 10-15%-kal csökken!
• alkalmazottainak motivációja növekszik. Az energiatakarékosságot célzó közös erőfeszítésekben való részvétel ösztönzi a dolgozókat a további programokban való aktív részvételre, illetve növeli a cég iránti elkötelezettségüket.
• pozitív nyilvánosságot kap – a verseny szervezői folyamatosan tájékoztatják a nemzetközi és szakmai sajtót a versenyről, a résztvevőkről, a megtakarított energiamennyiségről, stb.
• kézhez kap egy energiakimutatást – az egy év leteltével részletes kimutatást kap a vállalat az irodában megtakarított energia mennyiségéről, havi lebontásban, az egy alkalmazottra eső lebontásban, stb.
• élvezheti a versenyszervezők támogatását és tanácsait a verseny egész időtartama alatt.

Ki vehet részt?
Bármely a hat résztvevő országban bejegyzett vállalat különálló irodaépülete részt vehet! Fontos, hogy az egység energiafogyasztása mérhető és dokumentálható legyen, pl. villanyszámlával. Az épület legyen megközelíthető, mivel a versenybizottság meglátogatja a résztvevő cégeket a bajnokság folyamán. Ezen kívül a verseny egy éves időtartama alatt semmilyen számottevő felújítási munkára, fűtés-korszerűsítésre nem kerülhet sor az épületben.

Jól hangzik, de mennyibe kerül a nevezés?
A versenyben való részvétel ingyenes!

A verseny koordinációja
A versenyt Magyarországon a KÖVET-INEM Hungária koordinálja, itt szerezhetők be a jelentezési lapok, segédanyagok, illetve egy on-line eszköz, amellyel a megtakarítások mérhetőek, számíthatóak. A KÖVET a sajtót és más érdeklődőket is folyamatosan informálja a verseny előrehaladásáról, eredményeiről, a résztvevőkről.
Az Európai Energiabajnokság 2004 szeptemberében indul.
A Bajnokság lebonyolítását az Európai Unió SAVE II programja támogatja.

További információ:
Számos irodákban jól használható, megtakarításokat ösztönző ötlet (poszterek, ellenőrző-listák, környezetbarát-címkék, előadási segédletek, stb.) hozzáférhető a www.energyoffice.org honlapon, négy nyelven (angolul, németül, franciául és spanyolul).

Juranics Judit (KÖVET), 1/473-22-90 vagy juranics@kovet.hu

A cikk megjelent a Zölden és Nyereségesen c. KÖVET Hírlevél 20. számában 2004-ben.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok