fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Folytatódnak a vizes frissítő séták

| Tudatos Vásárló

A nyári kánikula enyhítésére egy kis hűsülésre hívunk. Vizes frissítő sétánk során megtekintheted a Gellért-hegy gyomrában lévő víztárolót, igazi vizes várostörténeti csemegéket hallhatsz, és megtudhatod mikor kell bedobnod  a piros lapot… 

Kedves Olvasóink!

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a szeptember 9-i csoport betelt. Amennyiben lesz újabb időpont ősszel, a tudatosvasarlo.hu oldalon tájékoztatunk benneteket. Megértéseteket köszönjük!

 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete és az ImagineBudapest a tavalyi ivókút-séták sikerén felbuzdulva, idén a Fővárosi Vízművek támogatásával szeretné felhívni a figyelmet, hogy fővárosunk számos pontján lehetőségünk van arra, hogy – akár a hajdani utazók – kiürült palackjainkat tiszta, jó minőségű vízzel töltsük újra, kímélve ezzel környezetünket, s végső soron pénztárcánkat is.

A vezetékes víz, vagy hétköznapi nevén csapvíz nem számít különösebb gasztronómiai kuriózumnak, mégis nagy sikere van immár egy bő évszázada. Naponta isszuk, használjuk, még akkor is, ha manapság a palackozott ásványvíz komoly konkurenciát jelent számára. Még Budapesten is, ahol a jó minőségű csapvíz mellett számos értékes ásványvízforrás mellett megyünk el nap mint nap.

Ízelítő a májusi sétáról

A séta időpontjai:

 • június 10  
 • július 8.
 • augusztus 5.
 • szeptember 9.

  Mindegyik séta 15:30-kor indul. Időtartama körülbelül 2 óra.

 • Találkozó: I. ker. Sánc utcában a víztároló feletti szobornál. Megközelítés: a Sánc utca Hegyalja  út felőli végén a Mihály utcával szemben lévő lépcsőnél kell felmenni a parkba, majd  a kövezett sétaúton a szoborig 50m.

A szervezők vízi-várostörténeti sétára hívják az érdeklődőket. A séta ideje alatt a budai oldalon fellelhető néhány ivókútból merítve frissíthetjük fel magunkat. Az idei séta egy igen izgalmas állomással bővül: a nem kevés városi legendával övezett Gellért-hegyi víztárolóba is ellátogatunk. Eközben tudásszomjoltásként hallhatunk a várostörténeti szempontból is izgalmas víziközmű-hálózat létrejöttéről, a budai oldal alatt húzódó titokzatos tavakról és forrásokról, a hajdani kutakról, vízellátásról.

A séta ingyenes, de jelentkezéshez kötött. A csoport maximális létszáma 30 fő. Regisztrálni Győri Krisztánál lehet a gyori.kriszta@tve.hu email címen.

 

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is!

Médiakapcsolat: Andacs Noémi noemi[kukac]tve.hu 30-4902024

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

  Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
  Bónusz: tippek, tesztek, programok